Mastix Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mastix, varianter, uttal och böjningar av mastix

Mastix synonym, annat ord för mastix, vad betyder mastix, förklaring, uttal och böjningar av mastix.

Vad betyder och hur uttalas mastix

Mastix uttalas mastix och är ett substantiv -en.

Mastix betyder:

Ordformer av mastix

Singular

mastix
obestämd grundform
mastix
obestämd genitiv
mastixen
bestämd grundform
mastixens
bestämd genitiv

Mastix är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mastix

  1. Gravyr är ett resultat av gravering i ett hårt material. Detta ska skiljas från etsning, där man nyttjar en liknande etsnål för att skapa kanaler ner till etsplåten genom ett täckande och syrabeständigt skikt av vax, asfalt och mastix (harts). Själva etsningen görs med hjälp av en syra (ofta salpetersyra, "Holländska badet" eller järnklorid) som fräter sig in i etsplåten på de ställen där etsnålen blottat plåten. (wikipedia.org)
  2. Mastix är ett flytande harts som kommer från mastixbusken. Mastix har sedan gammalt använts till framställning av lack och inom medicinen. Intorkad mastix har tuggats sedan Theofrastos tid (omkring 300 f.Kr.) för att ge renare tänder och friskare andedräkt, och generellt under antiken som en sorts tuggummi. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.