Matkultur Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder matkultur, varianter, uttal och böjningar av matkultur

Matkultur synonym, annat ord för matkultur, vad betyder matkultur, förklaring, uttal och böjningar av matkultur.

Vad betyder och hur uttalas matkultur

Matkultur uttalas mat|kult|ur och är ett substantiv.

Ordformer av matkultur

Singular

matkultur
obestämd grundform
matkulturs
obestämd genitiv
matkulturen
bestämd grundform
matkulturens
bestämd genitiv

Plural

matkulturer
obestämd grundform
matkulturers
obestämd genitiv
matkulturerna
bestämd grundform
matkulturernas
bestämd genitiv

Matkultur är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Matkultur på Engelska

  • food culture

Hur används ordet matkultur

  1. Kroatiska köket – matkultur och mattraditioner i Kroatien. (källa)
  2. Smörgås med pålägg är vanlig mat i norra Europa. En smörgås kan inom de nordiska matkulturerna ätas när som helst på dagen, till alla mål. Vanligt förekommande är smörgåsen till frukost. I Sverige och Finland är skollunchen lagstadgad, medan i många andra länder är det vanligt att elever tar med sig matsäck eller matlåda. I exempelvis Danmark och Norge brukar en sådan innehålla smörgåsar med pålägg. Till middag förekommer smörgåsen som regelbundet tillbehör till vissa maträtter, till exempel soppa. Bröd med pålägg finns även att köpa via snabbmatsrestauranger, kaféer och livsmedelsbutiker. Många restauranger har smör och bröd att erbjuda till maten. (källa)
  3. Majrova eller bara rova (Brassica rapa ssp. rapa) är en rotfrukt som är en del av Nordens matkultur alltsedan förhistorisk tid. Den är en kulturform av åkerkål (Brassica rapa ssp. campestris) som är en ettårig meterhög ört med gula blommor. Åkerkålen har inte någon förtjockad rot. (källa)
  4. Makedoniska köket är besläktat med övriga matkulturer på Balkan, framförallt med serbisk, bosnisk, kroatisk och bulgarisk matkultur. En blandning av östeuropeisk, orientalisk och medelhavsmat gör att det makedoniska köket är en spännande mötespunkt för flera matkulturer. (källa)
  5. Matkultur är ett vitt begrepp som fokuserar på den kulturella sidan av produktion, distribution och konsumtion av mat och dryck. Ofta tänker man med matkultur särskilt på de aspekter av matkultur som upplevs som särskiljande mellan epoker, världsdelar, länder, regioner, folkgrupper eller sociala grupper. Faktorer som påverkar en matkultur inkluderar tillgång till råvaror, matlagningsteknik och -traditioner samt religiösa matregler, men också idéer om vad som är hälsosamt, trendigt eller på annat sätt åtråvärt — och tvärtom. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.