Mecenatverksamhet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mecenatverksamhet, varianter, uttal och böjningar av mecenatverksamhet

Mecenatverksamhet synonym, annat ord för mecenatverksamhet, vad betyder mecenatverksamhet, förklaring, uttal och böjningar av mecenatverksamhet.

Vad betyder och hur uttalas mecenatverksamhet

Mecenatverksamhet uttalas mecen|at|verk|sam|het och är ett substantiv.

Ordformer av mecenatverksamhet

Singular

mecenatverksamhet
obestämd grundform
mecenatverksamhets
obestämd genitiv
mecenatverksamheten
bestämd grundform
mecenatverksamhetens
bestämd genitiv

Mecenatverksamhet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mecenatverksamhet

  1. Sofija Andrejevna Bachmeteva (ryska: Софья Андреевна Бахметева) född 1829, död 1895, var en rysk salongsvärd. Hon var gift med Aleksej Tolstoj (1817-1875) och känd för sin mecenatverksamhet. (källa)
  2. Efter det första korståget togs Klippdomen över av Augustinerorden som omvandlade den till en kyrka medan al-Aqsamoskén blev ett kungligt palats. När Saladin tog över Jerusalem år 1187 blev Klippdomen åter en muslimsk helgedom. Under mamlukerna liksom det efterföljande Osmanska rikets styre blev Klippdomen föremål för omfattande kunglig mecenatverksamhet, sultan Süleiman den magnifike lätäcka exteriören med kakelplattor vilket tog sju år att färdigställa. (källa)
  3. Hon var från 1791 gift med Wilhelm von Humboldt. Paret bodde omväxlande i Paris, Wien, Rom och Berlin, och i varje stad höll hon salong och bedrev mecenatverksamhet särskilt för tyska konstnärer. Hon var bekant med Henriette Herz, i vars salong hon hade mött sin man, och med Charlotte von Lengefeld och deltog i tidens debatt genom brevväxling med flera ledande filosofer. (källa)
  4. Hon utövade av allt att döma mecenatverksamhet och utförde personliga donationer och byggnadsverksamhet både i Rom och runtom imperiet, och under resan i öster avbildades hon då hon bad offentligt till lokala gudar och mottog supplikanter i offentlig audiens. Under kejsarparets vistelse i Aten blev hon och hennes syster och invigda i de Eleusinska mysterierna, och Sabina firades som Demeter och fick ett Demetertempel invigt till sin ära. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.