Medaljhopp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder medaljhopp, varianter, uttal och böjningar av medaljhopp

Medaljhopp synonym, annat ord för medaljhopp, vad betyder medaljhopp, förklaring, uttal och böjningar av medaljhopp.

Vad betyder och hur uttalas medaljhopp

Medaljhopp uttalas med|alj|hopp och är ett substantiv.

Medaljhopp betyder:

Ordformer av medaljhopp

Singular

medaljhopp
obestämd grundform
medaljhopps
obestämd genitiv
medaljhoppet
bestämd grundform
medaljhoppets
bestämd genitiv

Plural

medaljhopp
obestämd grundform
medaljhopps
obestämd genitiv
medaljhoppen
bestämd grundform
medaljhoppens
bestämd genitiv

Medaljhopp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet medaljhopp

  1. Inför tävlingarna var i svensk massmedia Helena Jonsson det största medaljhoppet, hon hade imponerat stort under det sista året inför spelen, både i världscupen och vid VM 2009. Bland övriga ansågs Anja Pärson, Charlotte Kalla, Anna Holmlund, Anna Carin Zidek och Emil Jönsson tillhöra de individuella svenska idrottarna med störst medaljchans. Bland lagidrottarna sågs främst Tre Kronor och damerna i curling som rimliga guldhopp. (källa)
  2. Till Olympiska vinterspelen 2014 var Byggmark ett stort svensk medaljhopp men den 11 september 2013 konstaterades att han missar OS på grund av en korsbandsskada efter en krasch i schweiziska Saas-Fee. (källa)
  3. Inför OS i Turin 2006 var Vonn ett stort medaljhopp. Vid det andra träningsåket inför störtloppet kraschade hon våldsamt och fördes med helikopter till sjukhus med misstankar om en bruten rygg. Efter att dessa farhågor hade stillats tävlade hon i störtloppet två dagar senare och kom på en åttonde plats. Hon tävlade även i super-G (sjunde plats) samt slalom (14:e plats) och belönades med ett U.S. Olympic Spirit Award för sina insatser. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.