Media Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder media, varianter, uttal och böjningar av media

Media synonym, annat ord för media, vad betyder media, förklaring, uttal och böjningar av media.

Hittade 2 varianter av ordet media:

Vad betyder och hur uttalas media

Media uttalas media och är ett substantiv -n medior.

Media betyder:

Ordformer av media

Singular

media
obestämd grundform
medias
obestämd genitiv
median
bestämd grundform
medians
bestämd genitiv

Plural

medior
obestämd grundform
mediors
obestämd genitiv
mediorna
bestämd grundform
mediornas
bestämd genitiv

Media1 är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Vad betyder och hur uttalas media

Media uttalas media se under ¹medium.

Ordformer av media

media se under ¹medium

Andra språk

Media på Engelska

 • Media

Hur används ordet media

 1. Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB: s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM: s personuppgiftspolicy. (va.se)
 2. HELGLÄSNING. Navid Modiri är hjärnan bakom den omdiskuterade podden “Hur kan vi”. Trots hård kritik är planen att göra den ännu kaxigare: “Jag stänger inte dörren för någon”, säger Navid Modiri till Dagens Media. (dagensmedia.se)
 3. Ikväll drar slutspelet igång på riktigt efter en underbart härlig grundserie där det varit en tuff kamp hela vägen in i den sista omgången.I slutspelet är man mer noggrann i allt man gör och framförallt hur man uttalar sig i media för att undvika att ge motståndarna någon som helst tändvätska. Därför kommer de närmsta veckorna präglas av fler fler klyschor än vanligt. Jag har gjort ett lexikon för att reda ut vad klyschorna egentligen betyder: (expressen.se)
 4. De sista förberedelserna är klara och nu råder inga tvivel hur man ska hantera uppkommande situationer något varje lag diskuterat under ett så kallat slutspelsmöte. Där tydliggörs regler, förväntningar, målsättningar och framförallt diskuteras medias roll. Hur tillgängliga ska spelarna vara, vem eller vilka från media ska man vara försiktiga att prata med, vad ska man säga utåt och framförallt när är det fördelaktigt att använda medierna som en megafon för att få ut sitt budskap? Börjar ni uppmärksamma den sista delen gällande megafon och sedan lägger ihop ett plus ett förstår ni i en större utsträckning vad olika tränare vill uppnå när det första de gör efter matcherna är att kritisera tex domarna, utmåla sig som fördelade och att de aldrig får med sig utvisningar. Det finns några som kommer göra det i en större utsträckning än amdra. Var så säker. (expressen.se)
 5. Gatukonst är idag ofta omskrivet i media. Webbplatsen Gatukonst.se rapporterar också nästintill dagligen om fenomenet, antingen på själva webbplatsen eller på Facebook och Twitter. Ett antal böcker på svenska har skrivits om gatukonst, bland de viktigaste kan nämnas Playground Sweden (2007) av Kristian Borg, Ivar Andersen och Sverker Ohlsson (wikipedia.org)
 6. Enoksen, Lars Magnar (2004). Vikingarnas stridskonst. Lund: Historiska media. ISBN 91-85057-32-0  (wikipedia.org)
 7. Grafisk formgivning – användandet av typsnitt, logotyper, färger o.s.v. i trycksaker, eller i digitala media och system (wikipedia.org)
 8. Grammofonskivan var primärt medium för utgivning av kommersiell musik under nästan hela 1900-talet, och ersatte fonograficylindern, som tidigare också funnits, under 1920-talet. Mot 1980s-talets slut började digital media nå en större marknad, och vinylskivan började fasas ut 1991. (wikipedia.org)
 9. Ordet förekommer i svensk media för första gången 1967. (wikipedia.org)
 10. Herrgårdsvagn, även stationsvagn eller kombi, är en karossform som liknar en sedan, med stort bagageutrymme bakom kupén. Ordet herrgårdsvagn förekommer för första gången 1946 i svenska media. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.