Mejsla Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mejsla, varianter, uttal och böjningar av mejsla

Mejsla synonym, annat ord för mejsla, vad betyder mejsla, förklaring, uttal och böjningar av mejsla.

Vad betyder och hur uttalas mejsla

Mejsla uttalas mejsla och är ett verb -de.

Mejsla betyder:

Ordformer av mejsla

Aktiv

mejsla
infinitiv
mejslar
presens
mejslade
preteritum
mejslat
supinum
mejslande
presens particip
mejsla
imperativ

Passiv

mejslas
infinitiv
mejslas
presens
mejslades
preteritum
mejslats
supinum

Perfekt particip

mejslad en
~ + subst.
mejslat ett
~ + subst.
mejslade den/det/de
~ + subst.

Mejsla är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Mejsla på Engelska

  • chisel - finely chiselled facial features

Hur används ordet mejsla

  1. En skruvdragare kan jämföras med en borrmaskin som är utrustad med skruvmejslar av typ bits. Jämfört med en borrmaskinen har skruvdragaren ett lägre varvtal och högre vridmoment. Vridmomentet som anges i enheten Newtonmeter (Nm) är hos en skruvdragare ofta inställbart i flera steg, det vill säga detta avgör hur hårt skruven kommer att dras (momentbegränsning). Skruvdragare drivs vanligen elektriskt via elnätet (230 V) eller med batterier men även pneumatisk drivning finns. (källa)
  2. Skruvmejsel är ett verktyg för dragning av skruv. De första kända skruvmejslarna kan spåras till 1400-talet, då de användes vid tillverkningen av riddarrustningar. (källa)
  3. Gravyr är en inristad teckning eller text på ett föremål, som i regel är i metall, glas eller liknande hårt material. Arbetet att skapa en gravyr kallas gravering och verktyg som används är vanligen sticklar och mejslar. För gravering av glas används en koppartrissa. (källa)
  4. Huggmejsel är ett handverktyg som används vid grov- och finbearbetning av metall och sten. För bearbetning av sten finns olika mejslar beroende vad som önskas utföras. Som slagverktyg används någon form av slägga när man bearbetar arbetstycken med huggmejsel. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.