Metyl Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder metyl, varianter, uttal och böjningar av metyl

Metyl synonym, annat ord för metyl, vad betyder metyl, förklaring, uttal och böjningar av metyl.

Vad betyder och hur uttalas metyl

Metyl uttalas met|yl [-y´l] och är ett substantiv -en.

Metyl betyder:

Ordformer av metyl

Singular

metyl
obestämd grundform
metyls
obestämd genitiv
metylen
bestämd grundform
metylens
bestämd genitiv

Metyl är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet metyl

  1. En typ av fenol används också i solskyddsmedel för att absorbera UV-ljus (högsta tillåtna koncentration av Fenol-2-(2H-bensotriazol-2-yl)-4-metyl-6-(2- metyl-3-(1,3,3,3-tetrametyl-1-(trimetylsilyl)oxy)-disiloxanyl)propyl) är 15 % uttryckt som syra) eller i högre koncentrationer för peeling. (wikipedia.org)
  2. Tandamalgam är den största exponeringskällan hos genomsnittsbefolkningen. År 1990 beräknade en expertgrupp, tillsatt av World Health Organization (WHO), att genomsnittsbefolkningen i USA och Europa dagligen fick i sig 3,8-21 mikrogram kvicksilver i ångform från tandamalgam (förutsatt att de hade sådan lagning) och ytterligare 6,74 mikrogram av övriga former av kvicksilver (metyl-, ångform och oorganiskt) från alla övriga källor (vatten, luft, mat). Cirka 80% av inhalerat elementärt kvicksilver absorberas i lungorna medan mindre än 0,01% av svalt elementärt kvicksilver absorberas av tarmarna. Oorganiskt kvicksilver absorberas till cirka 7-15% av tarmarna medan den organiska formen monometylkvicksilver absorberas upp till 95% av tarmarna. (wikipedia.org)
  3. En metylgrupp är en funktionell grupp inom organisk kemi med strukturformeln –CH3. Namnet metyl är härlett från metan, CH4. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.