Miljöpolitik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder miljöpolitik, varianter, uttal och böjningar av miljöpolitik

Miljöpolitik synonym, annat ord för miljöpolitik, vad betyder miljöpolitik, förklaring, uttal och böjningar av miljöpolitik.

Vad betyder och hur uttalas miljöpolitik

Miljöpolitik uttalas miljö|pol|it|ik och är ett substantiv.

Ordformer av miljöpolitik

Singular

miljöpolitik
obestämd grundform
miljöpolitiks
obestämd genitiv
miljöpolitiken
bestämd grundform
miljöpolitikens
bestämd genitiv

Miljöpolitik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Miljöpolitik på Engelska

  • environmental politics

Hur används ordet miljöpolitik

  1. Miljöpolitik – politik som rör miljön, exempelvis global uppvärmning och hållbar utveckling. (källa)
  2. Miljöminister är den minister i ett lands regering som bland annat ansvarar för miljöpolitik, naturvård och hållbar utveckling. Miljöministern leder ett miljödepartement eller miljöministerium och bistås i detta av en tjänsteman som vanligtvis är politiskt tillsatt och i flera länder innehar titeln statssekreterare. (källa)
  3. Miljöpolitik kallas politik som rör miljön och miljöförstöring, exempelvis global uppvärmning och ekologisk hållbar utveckling. Ett parti med inriktning på miljöfrågor kallas grönt. I Sverige finns till exempel Miljöpartiet de gröna, och Centerpartiet som ibland kallar sig för alliansens gröna röst. Några vanliga miljöfrågor som debatteras flitigt i politiken är till exempel klimat, biologisk mångfald, kemikalier och kärnkraft. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.