Miljöpartistisk Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder miljöpartistisk, varianter, uttal och böjningar av miljöpartistisk

Miljöpartistisk synonym, annat ord för miljöpartistisk, vad betyder miljöpartistisk, förklaring, uttal och böjningar av miljöpartistisk.

Vad betyder och hur uttalas miljöpartistisk

Miljöpartistisk uttalas miljö|part|ist|isk och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av miljöpartistisk

Böjning (i positiv) miljöpartistisk en ~ + subst. miljöpartistiskt ett ~ + subst. miljöpartistiska den/det/de ~ + subst. miljöpartistiske den ~ + mask. subst.

Miljöpartistisk är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet miljöpartistisk

  1. Ingrid Maria Wetterstrand, född 2 oktober 1973 i Eskilstuna, är en svensk miljöpartistisk samhällsdebattör, konsult och biolog. Wetterstrand var riksdagsledamot 2001–2011 samt språkrör för Miljöpartiet 2002–2011 tillsammans med Peter Eriksson. (källa)
  2. Den 11 januari gick Centerpartiet ut med sitt stöd för en S-ledd regering och samtidigt släpptes även en överenskommelse, Januariavtalet, som tecknats mellan Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet och Liberalerna. Ett utkast till sakpolitisk överenskommelse mellan de fyra partierna presenterades som bestod av en lista på 73 punkter med förslag till bland annat budgetsamarbete, lagändringar och 28 längre utredningar, och begränsade samarbetet till elva områden. Enligt överenskommelsen skulle inte Vänsterpartiet komma att ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under den kommande mandatperioden. Den 13 januari beslutade Liberalernas partiråd att stödja överenskommelsen, där Centerpartiet och Liberalerna skulle släppa fram en Socialdemokratisk och Miljöpartistisk regering. Därmed var Januariavtalets fyrpartiuppgörelse ett faktum. Den 14 januari meddelade dock Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt att hans parti inte kunde släppa fram Löfven som statsminister, på grund av formuleringen om att Vänsterpartiet inte skulle få inflytande över svensk politik i fyrpartiöverenskommelsen, och av att flera reformer som de rödgröna drev igenom under förra mandatperioden upphävs av överenskommelsen. Den 16 januari meddelade Vänsterpartiet att de kommer att lägga ned sina röster och således släppa fram Regeringen Löfven I en ny mandatperiod, efter överenskommelse med Stefan Löfven. Ingen skriftlig överenskommelse redovisades mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet och fyrpartiöverenskommelsen behövde inte omarbetas innan omröstningen, men Vänsterpartiet hotade istället med misstroendevotum om vissa av förslagen i fyrpartiöverenskommelsen genomdrevs. (källa)
  3. Mehmet Güner Kaplan, född 18 juli 1971 i Gaziantep i Turkiet, är en svensk tidigare miljöpartistisk politiker. Han var Sveriges bostads- och stadsutvecklingsminister från 3 oktober 2014 tills han avgick 18 april 2016 efter att hans inställning i demokratifrågor ifrågasatts. (källa)
  4. Per Daniel Bolund, född 3 juli 1971 i Hässelby i Stockholms kommun, är en svensk miljöpartistisk politiker och biolog. Han är finansmarknads- och biträdande finansminister sedan 2014 och Sveriges bostadsminister sedan 2019 i regeringen Löfven I respektive II. Sedan den 4 maj 2019 är han Miljöpartiets ena språkrör, först med Isabella Lövin och från januari 2021 tillsammans med Märta Stenevi. (källa)
  5. Markus Lindgren, född 1985 i Boden, är en svensk miljöpartistisk politiker. Sedan valet 2018 är han kommunalråd i Västerås stad. 2011-2012 var Lindgren förbundsordförande för Lärarförbundet student och representerade organisationen i Lärarförbundets styrelse. (källa)
  6. Lars Olov David Ling, född 12 augusti 1993 i ], Gävleborgs län, är en svensk miljöpartistisk politiker. Mellan 2019 och 2022 var han språkrör för Grön Ungdom tillsammans med Aida Badeli. Tidigare var han ekonomipolitisk talesperson för ungdomsförbundet. Han har engagerat sig för basinkomst och utveckling av den gröna ideologin. David Ling har även varit aktiv i Grön Ungdom Gävle och Grön Ungdom Uppsala. Han är även ersättare i Region Gävleborg ihop med sin syster Joann Ling. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.