Mineralvatten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mineralvatten, varianter, uttal och böjningar av mineralvatten

Mineralvatten synonym, annat ord för mineralvatten, vad betyder mineralvatten, förklaring, uttal och böjningar av mineralvatten.

Synonym till mineralvatten

Vad betyder och hur uttalas mineralvatten

Mineralvatten uttalas miner|al|vatten och är ett substantiv.

Ordformer av mineralvatten

Singular

mineralvatten
obestämd grundform
mineralvattens
obestämd genitiv
mineralvattnet
bestämd grundform
mineralvattnets
bestämd genitiv

Mineralvatten är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mineralvatten

  1. Natriumsulfat är en beståndsdel i många mineralvatten och saltkällor, liksom det förekommer i havsvatten. Blandat med gips, koksalt och bittersalt bildar det stora bergsmassiv, särskilt i Ebrodalen i Spanien och i Kaukasus. (wikipedia.org)
  2. Naturligt sodavatten förekommer i form av mineralvatten från vissa alkaliska källor i Centraleuropa. Till de mer kända hör de i Karlovy Vary (tidigare Karlsbad) i Tjeckien samt i Selters i tyska Hessen. Sodavatten från dessa båda platser är även känt under benämningarna "karlsbadervatten" respektive "seltersvatten". Beteckningen seltersglas (med vilket avses vattenglas), liksom Alka-Seltzer kommer också från toponymen Selter. (wikipedia.org)
  3. Farmaceuten John Pemberton skapade år 1886 en så kallad "hälsodrink" gjord på mineralvatten och spetsad med kokain, drycken var tänkt som ett medel till för att bota hans opiatberoende. Idag är drycken mer känd som Coca-Cola och drycken innehåller inte längre kokain då man år 1903 tog bort kokain från dryckens recept. (wikipedia.org)
  4. Både naturligt mineralvatten och källvatten får inte smaksättas men det är tillåtet att tillsätta kolsyra. Tappningen på till exempel flaska skall ske i direkt anslutning till vattenkällan. (wikipedia.org)
  5. Läskedryckernas historia börjar 1656 när kemisten Urban Hjärne fick i uppdrag att leta "brunnsvatten". Hjärne fick några år senare sig tillsänt vatten från Medevi som han analyserade, därmed blev han delaktig i upptäckten av Medevi Brunn. Nästan 100 år senare började Torbern Bergman experimentera med mineralvatten för att kunna göra dem på konstgjord väg. Torbern Bergman lyckades bra och var den förste i världen som lyckades framställa kolsyra på konstgjord väg. När sedan, i slutet av 1700-talet, Jöns Jacob Berzelius blandade kolsyrat vatten med olika kryddextrakt, safter och vin fick han fram olika smaksatta drycker och skapade därmed förutsättningar för vad som sedan utvecklats till dagens moderna läskedryck. (wikipedia.org)
  6. Mineralvatten är ett vatten som kommer från en vattenkälla som ger ifrån sig ett vatten med god renhet och som har goda egenskaper som dricksvatten. Halterna av salter och andra mineralämnen kan variera stort mellan olika mineralvatten, och de kan endera innehålla kolsyra eller inte. Ursprungligen avsågs med beteckningen ett vatten från en "hälsobrunn". Den officiella beteckningen inom Europeiska unionen är naturligt mineralvatten, och sådant vatten är föremål för gemensamma europeiska bestämmelser. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.