Mittenparti synonym, annat ord för mittenparti, vad betyder mittenparti, förklaring, uttal och böjningar av mittenparti.

Vad betyder och hur uttalas mittenparti

Mittenparti uttalas mitt|en|parti och är ett substantiv.

Ordformer av mittenparti

Singular

mittenparti
obestämd grundform
mittenpartis
obestämd genitiv
mittenpartiet
bestämd grundform
mittenpartiets
bestämd genitiv

Plural

mittenpartier
obestämd grundform
mittenpartiers
obestämd genitiv
mittenpartierna
bestämd grundform
mittenpartiernas
bestämd genitiv

Mittenparti är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mittenparti

  1. På nutidens hästskor finns hål med gängor där man har möjlighet att vid halt väglag skruva fast broddar. Den vanliga hästskon inom dagens hästsport tillverkas fortfarande av järn, men inom travsporten förekommer lättare metaller och andra material samt mängder av andra typer och modeller. Det finns även specialskor till hästar med olika sjukdomar i sina hovar som exempelvis PG-skon som har en platta under hovens mittenparti, eller Easyboots som täcker hela hoven. Hästskor används på hästar även tillsammans med olika typer av sulor. (wikipedia.org)
  2. På grund av genrens militära ursprung finns en mycket stor mängd stycken komponerade för musikkår. De idag mest spelade marscherna i Sverige är skrivna under 1900-talet och andra halvan av 1800-talet, främst av svenska och tyskspråkiga tonsättare.[källa behövs] Kompositionerna har i regel en ganska fast form, med teman i 16- eller 32-taktersperioder, en eller flera repristagningar, ett melodiskt mittenparti kallat trio (vanligen inlett med tonartsbyte till den ursprungliga subdominanten), samt ett avslutande starkt grandioso-parti. Speltiden för dessa marscher brukar ligga på mellan två och fem minuter. Det är vanligt att dessa musikstycken framförs under parader medan musikkåren går i takt. (wikipedia.org)
  3. Den politiska mitten bör ses som en inplacering på en politisk skala som utanförstående betraktare kan hålla med om, snarare än partiers egna uttalanden av typen "vi är varken höger eller vänster" eller "vi står utanför den politiska skalan", vilka oftast har taktiska syften när det gäller att söka väljarstöd, jämför tredje positionen. Ett mittenparti är ett politiskt parti som anses ligga vid mitten av den klassiska höger-vänster-skalan, partier nära den politiska mitten betecknas som mitten-vänster (med mer socialliberala inslag) eller mitten-höger (med mer högerliberala inslag). (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Mittenparti Synonymer Betyder Uttal