Modemedveten Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder modemedveten, varianter, uttal och böjningar av modemedveten

Modemedveten synonym, annat ord för modemedveten, vad betyder modemedveten, förklaring, uttal och böjningar av modemedveten.

Vad betyder och hur uttalas modemedveten

Modemedveten uttalas mode|med|veten och är ett adjektiv.

Ordformer av modemedveten

Böjning (i positiv) modemedveten en ~ + subst. modemedvetet ett ~ + subst. modemedvetna den/det/de ~ + subst. modemedvetne den ~ + mask. subst.

Modemedveten är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet modemedveten

  1. Med tiden spred sig modet över Europa, och det blev nästan obligatoriskt för en modemedveten, välklädd person att använda peruk. Under ett enda år, 1655, gav Ludvig XIV tillstånd till verksamhet till 48 nya perukmakare i Paris. Fattiga människor sålde sitt hår, som blev material till peruker för såväl civila som militärer. Många föredrog att raka av sig sitt vanliga hår, och av detta låta tillverkare en peruk. När peruken togs av på kvällen blev man, i alla fall tillfälligt, av med löss och loppor. Om det var vinter kunde peruken sättas ut i kylan, som tog livet av ohyran. Mellan 1670 och 1700 när nästan alla högreståndsmän bar peruk blev perukmakare ett prestigefyllt yrke. En tid försökte perukmakare i London förmå kronan att lagstifta om peruktvång för vuxna män. (källa)
  2. Några menar att detta var en textvariant som användes av brittiska soldater under Nordamerikanska frihetskriget. En "macaroni" vid mitten av 1700-talet var en modemedveten, manierad, dandy och skämtet handlade om att en fjäder i hatten var högsta mode. Även om denna text sjöngs av britterna togs den också entusiastiskt upp av sydstatarna själva. (källa)
  3. Oshare kei betyder ungefär "modemedveten" och deras stilar är ofta väldigt "cutting edge" och väl uttänkta, med söta och färggranna detaljer. Soundet brukar gå åt det punkiga med glada texter och vissa drag av rock i låtarna. (källa)
  4. Hon är duktig på teknik och är väldigt modemedveten. Hon är också dotter till ledaren på företaget Capsule Corp. som är kända för att tillverka Hoipoi-kapslar. Det var Bulma som först introducerade drakkulorna i huvudpersonen, Son-Gokus liv och fick honom att ge sig av från första början. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.