Monism synonym, annat ord för monism, vad betyder monism, förklaring, uttal och böjningar av monism.

Vad betyder och hur uttalas monism

Monism uttalas mon|ism [-is´m] och är ett substantiv -en.

Monism betyder:

Ordformer av monism

Singular

monism
obestämd grundform
monisms
obestämd genitiv
monismen
bestämd grundform
monismens
bestämd genitiv

Monism är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet monism

  1. Motsatsen till hedendom kan då också uttryckas som principiell eller egentlig monoteism (till skillnad från blott faktisk engudadyrkan och från en sådan mer eller mindre spekulativ monism i uppfattningen av det gudomliga, som framgått ur en sammanslagning av polyteismens gudar eller som tänker sig en abstrakt enhet bakom dessa). Ur saklig synpunkt kan hedendomen också användas i en mer inskränkt bemärkelse om de överallt förefintliga etniska kultbruken och religionsföreställningarna i motsats till historisk eller stiftad religion, som räknar sitt ursprung eller sin reformation från en eller flera personligheter och skrifter, såsom Lao Tses troslära, konfucianism, hinduism, jainism, buddhism, zoroastrism, orficism, pytagorism, judendom, kristendom, manikeism, islam. (wikipedia.org)
  2. Monism är en metafysisk term och en filosofisk lära, som står i motsatsställning till dualism och pluralism. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Monism Synonymer Betyder Uttal