Musikkår Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder musikkår, varianter, uttal och böjningar av musikkår

Musikkår synonym, annat ord för musikkår, vad betyder musikkår, förklaring, uttal och böjningar av musikkår.

Synonym till musikkår

Vad betyder och hur uttalas musikkår

Musikkår uttalas mus|ik|kår och är ett substantiv.

Ordformer av musikkår

Singular

musikkår
obestämd grundform
musikkårs
obestämd genitiv
musikkåren
bestämd grundform
musikkårens
bestämd genitiv

Plural

musikkårer
obestämd grundform
musikkårers
obestämd genitiv
musikkårerna
bestämd grundform
musikkårernas
bestämd genitiv

Musikkår är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet musikkår

  1. Musikkåren Gripen – en svensk musikkår. (källa)
  2. Musikkår - en oftast enhetligt klädd orkester, som i huvudsak spelar blåsinstrument. (källa)
  3. Musikmarsch – en musikkår spelar ett musikstycke och samtidigt går i takt till musiken. (källa)
  4. På grund av genrens militära ursprung finns en mycket stor mängd stycken komponerade för musikkår. De idag mest spelade marscherna i Sverige är skrivna under 1900-talet och andra halvan av 1800-talet, främst av svenska och tyskspråkiga tonsättare. Kompositionerna har i regel en ganska fast form, med teman i 16- eller 32-taktersperioder, en eller flera repristagningar, ett melodiskt mittenparti kallat trio (vanligen inlett med tonartsbyte till den ursprungliga subdominanten), samt ett avslutande starkt grandioso-parti. Speltiden för dessa marscher brukar ligga på mellan två och fem minuter. Det är vanligt att dessa musikstycken framförs under parader medan musikkåren går i takt. (källa)
  5. Sången uppfördes offentligt första gången den 29 april, av nationalgardets musikkår på Place d'Armes i Strasbourg. Den nådde stor popularitet och spred sig till landets södra delar. Till huvudstaden fördes den av en bataljon frivilliga från Marseille, som sjöng den under sitt intåg i Paris den 30 juli samma år. Därav kom också dess nya namn. Kort därefter sjöngs den av samma trupper under stormningen av det kungliga slottet Tuilerierna (10 augusti), vilket utlösts av ett rykte att kungafamiljen "ingått i pakt med revolutionens fiender". (källa)
  6. Militärmusik är dels den militära musikorganisationen med signalspel och musikkårer, men även den repertoar som spelas av eller förknippas med militära musikkårer. I den betydelsen anses i Sverige att militärmusik också utföras av civila musiker, vilket internationellt är en okänd uppfattning. Äldre militärmusik kan delvis skilja sig från den moderna, virveltrumma har varit en viktig komponent i fält, och även säckpipan har varit militärinstrument i Sverige. (källa)
  7. Musikdirektör var enligt äldre bestämmelser en titel för den som hade som avlagt fullständig musikdirektörsexamen vid Statens musikkonservatorium (sång och stråkinstrumentspelning ingick). Sedan titel för dem som där avlagt militär musikdirektörsexamen samt dem som anställts som ledare av militär musikkår. I dagligt tal även benämning på musikanförare i allmänhet, särskilt sångledare, medan orkesterdirigenter oftare kallades kapellmästare. (källa)
  8. Musikkår är en oftast enhetligt klädd orkester, som i huvudsak spelar blåsinstrument och ofta framför sin musik utomhus under marsch. Skillnaden mot en blåsorkester är att en musikkår kan musicera under marsch. En liten militär musikkår till häst kallas musiktropp. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.