Musikteori Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder musikteori, varianter, uttal och böjningar av musikteori

Musikteori synonym, annat ord för musikteori, vad betyder musikteori, förklaring, uttal och böjningar av musikteori.

Vad betyder och hur uttalas musikteori

Musikteori uttalas mus|ik|teori och är ett substantiv.

Ordformer av musikteori

Singular

musikteori
obestämd grundform
musikteoris
obestämd genitiv
musikteorin
bestämd grundform
musikteorins
bestämd genitiv

Plural

musikteorier
obestämd grundform
musikteoriers
obestämd genitiv
musikteorierna
bestämd grundform
musikteoriernas
bestämd genitiv

Musikteori är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet musikteori

  1. En harmoni är i musikteori ett antal toner som klingar samtidigt, enligt ett regelbundet rytmiskt mönster, eller som av något annat skäl uppfattas som enhetliga. Det kan också syfta på hur sådana klanger påverkar musiken och varandra, i den betydelsen används ofta benämningarna harmonik eller harmonisk gestaltning. En mer specifik variant av den första betydelsen är ackord. Harmoniken brukar beskrivas som musikens "vertikala" plan, eftersom samtidigt klingande toner står under varandra i notsystemet, och är ett av de musikaliska grundelement som studeras i musikteorin. Den grenen av musikteorin kallas harmonilära. (källa)
  2. Harmonilära (musik) – ett delområde inom musikteori. (källa)
  3. 2. Vad är musik? Hur fungerar musikens inre logik? Vad kan man säga för att beskriva musik? Hur skall man notera den? Hur kan den analyseras? Vilka idéer finns och har funnits som handlar om att uttolka mening och innehåll i musik? Dessa frågor leder till studier i musikteori. (källa)
  4. Många kommuner har idag inrättat musikklasser. Dessa har ofta olika profilering av verksamheten, till exempel med mer eller mindre inslag av instrumentalmusik eller musikteori. Vanligt är att de omfattar elever från årskurs 4 till årskurs 9. (källa)
  5. Musiklärare undervisar vanligtvis i den obligatoriska grundskolan eller i musik- och kulturskolans frivilliga undervisning. De vanligaste utbildningsinriktningarna för musiklärare är därför klasslärare (för grundskolan och gymnasiet) eller instrumental- och ensemblelärare (för musik- och kulturskolan). Den här uppdelning uppstod i och med den så kallade OMUS-reformen 1978, som bland annat var följden av försöksverksamheten med SÄMUS i början och mitten av 70-talet. Andra inriktningar som tillkommit är rytmik, musikteori, komposition, ljudteknik/studioteknik och ensembleledning/dirigering. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.