Mygglarv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder mygglarv, varianter, uttal och böjningar av mygglarv

Mygglarv synonym, annat ord för mygglarv, vad betyder mygglarv, förklaring, uttal och böjningar av mygglarv.

Vad betyder och hur uttalas mygglarv

Mygglarv uttalas mygg|larv och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av mygglarv

Singular

mygglarv
obestämd grundform
mygglarvs
obestämd genitiv
mygglarven
bestämd grundform
mygglarvens
bestämd genitiv

Plural

mygglarver
obestämd grundform
mygglarvers
obestämd genitiv
mygglarverna
bestämd grundform
mygglarvernas
bestämd genitiv

Mygglarv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet mygglarv

  1. Sutaren kan bli upp emot 70 centimeter lång och har ett tjockt lager slem. Den är försiktig och ljusskygg och håller sig därför nära botten. Huvudfödan utgörs av mygglarver, musslor, snäckor och annat som finns i bottensedimentet. (källa)
  2. Några firmor är specialiserade på torrfoder för fiskar, både för akvariefiskar och odlad fisk avsedd som matfisk, som med sina olika krav behöver olika slags foder. Till akvariefiskar finns särskilt många sorter för diskusfiskar (Symphysodon), men torrfoder finns för alla typer av akvariefisk, även saltvattensfiskar och fiskar som uteslutande är karnivorer (köttätare). Den vanligaste typen av torrfoder för akvariefiskar är flingfoder. Sådant innehåller emellertid ofta för lite kostfiber och bör därför kompletteras med exempelvis mygglarver eller olika kräftdjur – exempelvis artemia, bosmider eller mysis-räkor – och då antingen som levandefoder eller i fryst, torkad eller frystorkad form, men ej som flingor. (källa)
  3. Födan utgörs i huvudsak av insekter, framför allt skalbaggar samt flug- och mygglarver. På menyn står även fullbildade flugor och myggor, fjärilslarver, gräshoppor, syrsor, tvestjärtar, myror och spindlar. I mindre utsträckning förekommer också sniglar, daggmaskar, blad, frön, bär och blommor i fjällpiparens föda. (källa)
  4. Kardinaltetran är en allätare. Den äter gärna torrfoder, men detta bör ibland kompletteras med levande eller fryst foder, till exempel vattenloppor och mygglarver. Även bitar av fiskfilé, räkrom eller litet vegetabiliskt foder äts upp med god aptit. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.