Namnge Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder namnge, varianter, uttal och böjningar av namnge

Namnge synonym, annat ord för namnge, vad betyder namnge, förklaring, uttal och böjningar av namnge.

Synonymer till namnge

Vad betyder och hur uttalas namnge

Namnge uttalas namn|ge äv. åld. namn|giva och är ett verb, böjs som ge.

Ordformer av namnge

Aktiv

namnge
infinitiv
namnger
presens
namngav
preteritum
namngett
supinum
namngivande
presens particip
namnge
imperativ

Passiv

namnges
infinitiv
namnges
presens
namngavs
preteritum
namngetts
supinum

Perfekt particip

namngiven en
~ + subst.
namngivet ett
~ + subst.
namngivna den/det/de
~ + subst.
namngivne den
~ + mask. subst.

Alternativa böjningsformer aktiv

namngiva
infinitiv
namngiver
presens
namngivit
supinum
namngiv
imperativ

Alternativa böjningsformer passiv

namngivas
infinitiv
namngivs
presens
namngives
presens
namngivits
supinum

Namnge är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet namnge

  1. Inom mjukvaruindistrin använder man sig av kodnamn (även kallat arbetsnamn eller projektnamn) för att namnge produkter som befinner sig under utveckling. (källa)
  2. Lyran är ett mycket gammalt musikinstrument och har hittats avbildad i konst så lång tillbaka i tiden som hos Sumererna omkring år 3000 f.Kr., men lyran i sig kan vara mycket äldre än så. Hos babylonierna uppträder lyran omkring 2000 f. Kr., och det blev babyloniernas små horisontellt hållna lyror som spreds över östra medelhavsområdet och gav upphov till ett flertal lokala varianter av lyran, bland annat den Israeliska kinnor som Kung David och den grekiska lyran av sköldpaddsskal. Den grekiska lyran kom snart utvecklas till ett flertal varianter som barbitos, forminx och kithara. Kitharan kom att bli den lyrvariant som dominerar under romartid som sedan under tidig medeltid sprids över hela Europa. Omkring år 1000 börjar dock lyran att konkurreras ut av harpan. De lyror som överlever ombildas vanligen till stråkharpor som den walesiska criwt och stråkharpan. Lyran kom även att namnge lirorna. (källa)
  3. Det finns ett begränsat antal medlemmar av det judiska folket som tror på Jesus (Yeshu'a) som Messias. Dessa kallar sig själva messianska judar och kan delas upp i två grupper: de som närmat sig kristendomen efter att ha övertygats om att Jesus är Messias och de icke-trinitariska kristna som mer söker att närma sig judendomen. Det finns även de som hävdar att det finns andra sätt att namnge och definiera dessa två grupper - den förstnämnda här kallas då kristnade judar och den sistnämnda messianska kristna. Båda har dock inslag av både judendom och kristendom, i regel helgar de dock enbart de högtider som nämns i Tredje Moseboken, kapitel 23 ("Herrens högtider"), och betraktar de kristna traditionella högtiderna som hedniska. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.