Naturhistoria synonym, annat ord för naturhistoria, vad betyder naturhistoria, förklaring, uttal och böjningar av naturhistoria.

Vad betyder och hur uttalas naturhistoria

Naturhistoria uttalas nat|ur|hist|oria och är ett substantiv.

Ordformer av naturhistoria

Singular

naturhistoria
obestämd grundform
naturhistorias
obestämd genitiv
naturhistorien
bestämd grundform
naturhistoriens
bestämd genitiv

Naturhistoria är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet naturhistoria

  1. Naturhistoria eller naturalhistoria är ett paraplybegrepp för vad vi numera betraktar som många olika naturvetenskapliga discipliner. De flesta definitioner av ordet omfattar studier av det levande (till exempel biologi, med botanik och zoologi inkluderat), andra definitioner utökar ämnet att omfatta även paleontologi, ekologi eller biokemi såväl som delar av geologi, astronomi och fysik och även meteorologi.
  2. Under 1700-talet och in på 1800-talet var naturhistoria en term som användes för alla naturvetenskapliga studier i motsats till politisk eller kyrklig historia. Denna breda användning brukas fortfarande av institutioner som museer och sällskap. Den som studerade naturhistoria kallades naturhistoriker eller naturforskare. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Naturhistoria Synonymer Betyder Uttal