Naturresurs synonym, annat ord för naturresurs, vad betyder naturresurs, förklaring, uttal och böjningar av naturresurs.

Vad betyder och hur uttalas naturresurs

Naturresurs uttalas nat|ur|resurs och är ett substantiv.

Ordformer av naturresurs

Singular

naturresurs
obestämd grundform
naturresurs
obestämd genitiv
naturresursen
bestämd grundform
naturresursens
bestämd genitiv

Plural

naturresurser
obestämd grundform
naturresursers
obestämd genitiv
naturresurserna
bestämd grundform
naturresursernas
bestämd genitiv

Naturresurs är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Naturresurs översättning

Engelska

natural resource

Hur används ordet naturresurs

  1. Kustbevakningen i Colombia, Cuerpo de Guardacostas de la Armada Nacional, som bildades 1979, är en militär myndighet som ingår i den colombianska marinen. Till dess uppgifter hör militärt försvar, ordning och säkerhet, fiskerikontroll, tullkontroll, sjöbevakning, sjöräddning, migrationskontroll, miljöskydd och naturresursövervakning. (wikipedia.org)
  2. En konfliktresurs är en naturresurs som utvinns i ett konfliktområde och vars försäljning finansierar fortsatta strider, eller möjliggör internationell kriminalitet eller allvarliga kränkningar av mänskliga rättigheter. Ett exempel är konfliktdiamanter. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Naturresurs Synonymer Betyder Uttal