Naturtillstånd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder naturtillstånd, varianter, uttal och böjningar av naturtillstånd

Naturtillstånd synonym, annat ord för naturtillstånd, vad betyder naturtillstånd, förklaring, uttal och böjningar av naturtillstånd.

Vad betyder och hur uttalas naturtillstånd

Naturtillstånd uttalas nat|ur|till|stånd och är ett substantiv.

Ordformer av naturtillstånd

Singular

naturtillstånd
obestämd grundform
naturtillstånds
obestämd genitiv
naturtillståndet
bestämd grundform
naturtillståndets
bestämd genitiv

Plural

naturtillstånd
obestämd grundform
naturtillstånds
obestämd genitiv
naturtillstånden
bestämd grundform
naturtillståndens
bestämd genitiv

Naturtillstånd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Naturtillstånd på Engelska

  • natural state, state of nature

Hur används ordet naturtillstånd

  1. Idyll (grekiska: eidy’llion, liten bild) är en typ av dikt skapad av sicilianen Theokritos, som var verksam under första hälften av 200-talet f.Kr. De sicilianska herdarnas växelsånger var förebilder för enkla dikter, med dramatisk läggning om scener i herdars och lantmäns samt andra lägre samhällsmedlemmars enkla naturliv. Herdelivet framstår hos honom som i det hela ett idealiskt lugnt och lyckligt naturtillstånd. (wikipedia.org)
  2. Naturtillståndet betecknar det tillstånd människan befann sig i innan det fanns några stater, eller i vissa fall ens samhällen. Enligt denna definition kan termen bokstavligt sett idag anses hänvisa till de jägar-samlarsamhällen som utgjorde den allenarådande samfundsformen innan den neolitiska revolutionen då jordbruk infördes och mer komplexa, stratifierade samhällsformer möjliggjordes. Skulle dock termen, som den i vissa fall gör, hänvisa till människans tillstånd innan hon över huvud taget samlevde med andra torde människan aldrig ha levat i ett naturtillstånd: vi har ärvt vår natur som flockdjur från de tidiga apdjur som är våra evolutionära föregångare. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.