Nederkant synonym, annat ord för nederkant, vad betyder nederkant, förklaring, uttal och böjningar av nederkant.

Vad betyder och hur uttalas nederkant

Nederkant uttalas neder|kant och är ett substantiv.

Ordformer av nederkant

Singular

nederkant
obestämd grundform
nederkants
obestämd genitiv
nederkanten
bestämd grundform
nederkantens
bestämd genitiv

Plural

nederkanter
obestämd grundform
nederkanters
obestämd genitiv
nederkanterna
bestämd grundform
nederkanternas
bestämd genitiv

Nederkant är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Nederkant översättning

Engelska

bottom

Hur används ordet nederkant

  1. Gaffelsegel är ett trapetsformat segel anbringat på akterkanten av en mast och med sina övre och undre lik fäst vid två rundhult, gaffel i överkant respektive bom i nederkant. Åtminstone en av dess rottrådar går från latinseglet på sjuttonhundratalsskeppens mesanmaster (wikipedia.org)
  2. Om ett föremål är fästat vid sköldkanten endast på en sida, så kallas det framkommande (om det är ett föremål), framstigande (om det är en varelse) eller framväxande (om det är en växt) eller motsvarande. Förledet är upp- om bilden är fästad vid fältets nederkant. (wikipedia.org)
  3. En jeansjacka är som namnet antyder en jacka av jeanstyg (denim) och har oftast en speciell grundmodell. Den klassiska jeansjackan knäpps med knappar framtill, har krage och två bröstfickor med ficklock. Längst ut på ärmarna finns en knapp och baktill i nederkant knappar och stroppar som ursprungligen är tänkta för att justera omfånget nedtill. Modellerna har med åren utvecklats och varierats i alla tänkbara former. Jeansjackan kan sägas vara en klassiker. Den första dokumenterade jeansjackan tillverkades av Levi Strauss någon gång runt 1880. Ungefär tio år hade då gått sedan Strauss och partnern Jacob Davis tog patent på de tåliga denimkläder som snart blev tongivande bland grovarbetare, cowboys och guldgrävare. (wikipedia.org)
  4. En skicklig brodör ombesörjer att baksidan är minst lika konstfärdig som framsidan, oavsett om broderiet ramas in eller inte. Det innebär att inga trådar skall korsas eller gå i sidled på baksidan, inte ens vid fästningarna av garnet, utan alla stygn skall vara helt lodräta på baksidan. Detta förutsätter en viss planering i broderandet och att stygnen på framsidan ibland "sys fel" för att bli rätt. Genom att påbörja sömnaden i nederkant till vänster och sy alla bottenstygn en bit innan man vänder för att sy överstygnet underlättas det hela. Med beaktande att broderiet i sig bör påbörjas i mittens närhet för att successivt broderas utåt vardera håll ganska jämnt fördelat, i syfte att minimera snedvridning av bottentyget. (wikipedia.org)
  5. Den senaste modellen består av en miniatyrramp i lysdiodutförande där hälften av dioderna är blå och resten är röda. Den är mittplacerad längst fram i vindrutans nederkant. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nederkant Synonymer Betyder Uttal