Nervgift synonym, annat ord för nervgift, vad betyder nervgift, förklaring, uttal och böjningar av nervgift.

Vad betyder och hur uttalas nervgift

Nervgift uttalas nerv|gift och är ett substantiv -et -er.

Ordformer av nervgift

Singular

nervgift
obestämd grundform
nervgifts
obestämd genitiv
nervgiftet
bestämd grundform
nervgiftets
bestämd genitiv

Plural

nervgifter
obestämd grundform
nervgifters
obestämd genitiv
nervgifterna
bestämd grundform
nervgifternas
bestämd genitiv

Nervgift är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nervgift

  1. Gasol är färglös och tyngre än luft. Den har narkotisk verkan och klassificeras därför som nervgift. Gasen orsakar syrebrist i hjärnan som ofta leder till medvetslöshet och i svåra fall till döden. Inandningen kan också leda till hjärtrytmrubbningar eller skador i hjärnan eller i nervsystemet. (wikipedia.org)
  2. Nervgift är gift som i första hand angriper hjärna och nervsystem. Nervgift som produceras av levande organismer kallas neurotoxin. Det kan åstadkomma sin verkan genom att påverka nervcellens aktionspotential eller genom att inverka på signalöverföringen i synapser. Nervgifters "dödlighet" beror antingen på att hjärna och nerver direkt skadas av ämnet, eller genom att nerverna bedövas, förlamas och därmed slås viktiga kroppsfunktioner som hjärta och lungor ut. Alla centralstimulerande ämnen är i någon mening nervgifter.[källa behövs] (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nervgift Synonymer Betyder Uttal