Nettoeffekt synonym, annat ord för nettoeffekt, vad betyder nettoeffekt, förklaring, uttal och böjningar av nettoeffekt.

Vad betyder och hur uttalas nettoeffekt

Nettoeffekt uttalas netto|ef|fekt och är ett substantiv.

Ordformer av nettoeffekt

Singular

nettoeffekt
obestämd grundform
nettoeffekts
obestämd genitiv
nettoeffekten
bestämd grundform
nettoeffektens
bestämd genitiv

Plural

nettoeffekter
obestämd grundform
nettoeffekters
obestämd genitiv
nettoeffekterna
bestämd grundform
nettoeffekternas
bestämd genitiv

Nettoeffekt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nettoeffekt

  1. Det finns dock fortfarande argument för att vissa handelshinder kan ge en positiv nettoeffekt för en nation i vissa speciella områden. Till exempel kan stora handelsnationer, som USA, genom handelspolitiska åtgärder påverka världsmarknadspriset på en produkt till sin egen fördel. (wikipedia.org)
  2. I Finland kan moped alltid köras med en körkort av m-klass, som kan tas från man fyllt 15 år. På Åland fick man även köra moped med traktorkort. Personer födda före 1985 kan köra moped utan licens. Före EU var den högsta konstruktiva hastigheten 40 km/t och massan högst 60 kg. Enligt EU-harmonisering har en moped i kategori L1e en största konstruktiv hastighet 45 km/t och en motor med en slagvolym om högst 50 cm³. Efter EU-medlemskap kom också en definition för "moped med låg effekt" vars högsta konstruktiva hastighet är 25 km/t och vars motor har en största nettoeffekt om högst 1 kW. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.