Nickellegering synonym, annat ord för nickellegering, vad betyder nickellegering, förklaring, uttal och böjningar av nickellegering.

Vad betyder och hur uttalas nickellegering

Nickellegering uttalas nickel|leg|er|ing och är ett substantiv.

Ordformer av nickellegering

Singular

nickellegering
obestämd grundform
nickellegerings
obestämd genitiv
nickellegeringen
bestämd grundform
nickellegeringens
bestämd genitiv

Plural

nickellegeringar
obestämd grundform
nickellegeringars
obestämd genitiv
nickellegeringarna
bestämd grundform
nickellegeringarnas
bestämd genitiv

Nickellegering är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nickellegering

  1. Legeringar har mycket stor teknisk betydelse och har använts av människan i tusentals år (till exempel brons). I konstruktionssammanhang används så gott som alltid legeringar. Rena metaller är vanligtvis för mjuka och saknar nödvändig styrka för praktisk användning. I en legering däremot, kan både hårdheten och styrkan ökas, dessutom kan korrosionsbeständighet och gjutbarhet samt elektriska och magnetiska egenskaper påverkas, som i till exempel rosttrögt stål (ofta oegentligt kallat rostfritt stål), där krom tillförs en järn-nickellegering och därigenom minskas korrosionsangreppen vid vatten- och luftkontakt. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nickellegering Synonymer Betyder Uttal