Nikotintuggummi synonym, annat ord för nikotintuggummi, vad betyder nikotintuggummi, förklaring, uttal och böjningar av nikotintuggummi.

Vad betyder och hur uttalas nikotintuggummi

Nikotintuggummi uttalas nikotintuggummi uppdelas nikot|in|tugg|gummi och är ett substantiv.

Ordformer av nikotintuggummi

Singular

nikotintuggummi
obestämd grundform
nikotintuggummis
obestämd genitiv
nikotintuggummit
bestämd grundform
nikotintuggummits
bestämd genitiv

Plural

nikotintuggummin
obestämd grundform
nikotintuggummins
obestämd genitiv
nikotintuggummina
bestämd grundform
nikotintuggumminas
bestämd genitiv

Nikotintuggummi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nikotintuggummi

  1. Nikotinism är en kemisk beroendesjukdom där den drabbade är beroende av nikotin. Sjukdomen drabbar främst rökare och snusare. Intag kan ske genom rökning av cigaretter, pipa eller cigarrer, snusning eller via ersättningsmedel som till exempel nikotintuggummi och nikotinplåster. (wikipedia.org)
  2. Nikotintuggummi är en sorts tuggummi som innehåller nikotin. Det används för att hjälpa användare av tobak att sluta med denna vana. Nikotinet når blodet genom att det absorberas av munnens vävnader. Tuggummit tuggas tills det mjukats upp och en kittlande känsla kan förnimmas. När känslan upphör, tuggas det igen, och placeras därefter på olika ställen mellan kinderna och tandköttet till dess att nikotinet i tuggummit är slut, vilket tar cirka 30 minuter. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nikotintuggummi Synonymer Betyder Uttal