Nioårig synonym, annat ord för nioårig, vad betyder nioårig, förklaring, uttal och böjningar av nioårig.

Vad betyder och hur uttalas nioårig

Nioårig uttalas nio|år|ig och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av nioårig

Böjning (i positiv) nioårig en ~ + subst. nioårigt ett ~ + subst. nioåriga den/det/de ~ + subst. nioårige den ~ + mask. subst.

Nioårig är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Nioårig översättning

Engelska

nine year old

Hur används ordet nioårig

  1. Antagning till grundskola sker ofta med flexibel skolstart, när föräldrar eller inträdesprov avgör när barnen skall börja skolan. Längden på grundskolan varierar mycket mellan olika länder. I Sverige är skolplikten nioårig, men detta är inte regel i alla länder. När man på global nivå talar om alla barns rätt till grundskola brukar det handla om en femårig grundskoleutbildning. (wikipedia.org)
  2. En variant på jojon är vattenjojon med ett elastiskt band och en geléartad kula i änden. År 2003 utfärdade Konsumentverket en varning för vattenjojon efter att en nioårig pojke i Frankrike varit nära att strypas av leksaken. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nioårig Synonymer Betyder Uttal