Nittonhundratalet synonym, annat ord för nittonhundratalet, vad betyder nittonhundratalet, förklaring, uttal och böjningar av nittonhundratalet.

Vad betyder och hur uttalas nittonhundratalet

Nittonhundratalet uttalas nit|ton|hundra|tal|et och är ett substantiv bestämd form.

Ordformer av nittonhundratalet

Singular

nittonhundratalet
bestämd grundform
nittonhundratalets
bestämd genitiv

Nittonhundratalet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nittonhundratalet

  1. Sigmund Freud , bygger på en kritik av Le Bons arbete, ledde till ytterligare utveckling av teorier om grupptryck under senare hälften av nittonhundratalet. Både Freud och Le Bon är ett psykodynamiskt synsätt där människan styrs av sina inre drivkrafter. (wikipedia.org)
  2. Under slutet av 1800-talet och början av nittonhundratalet fick utvecklingen ytterligare fart. De första jolleentypsklassen, det vill säga jolleklass med så väl definierade regler att båtarna är i stort sett identiska, seglade för första gången 1887. Det var en klass som kallas Water Wag och det var utanför Dublin. Det var flera konstruktörer som hjälpte utvecklingen framåt. En av dem var engelsmannen Uffa Fox (1898-1972) som utvecklade flera jollar och introducerade planande skrov. Ytterligare framsteg för jolleseglingen kom i och med att trapetsselen introducerades på 1930-talet. (wikipedia.org)
  3. Kulsprutegevär, kort Kg, är ett automatvapen som är ett mellanting mellan ett gevär och en kulspruta. Vapentypen var vanlig under första halvan av nittonhundratalet. Den första modellen var den danska Madsen. Kulsprutegevär är idag ersatta av lätta kulsprutor. (wikipedia.org)
  4. Armékår – ett större militärt förband, på nittonhundratalet två till fyra divisioner (wikipedia.org)
  5. De första latexfärgerna utvecklades i början av nittonhundratalet men det var först i slutet av 1940-talet som de började användas i större omfattning. De nya bindemedlen kallades latex genom sin likhet med naturligt latex, som är mjölksaften från vissa träd och det gummi som kan tillverkas av den. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nittonhundratalet Synonymer Betyder Uttal