Nivå synonym, annat ord för nivå, vad betyder nivå, förklaring, uttal och böjningar av nivå.

Synonymer till nivå

Vad betyder och hur uttalas nivå

Nivå uttalas nivå [-å´] och är ett substantiv -n -er.

Nivå betyder:

Ordformer av nivå

Singular

nivå
obestämd grundform
nivås
obestämd genitiv
nivån
bestämd grundform
nivåns
bestämd genitiv

Plural

nivåer
obestämd grundform
nivåers
obestämd genitiv
nivåerna
bestämd grundform
nivåernas
bestämd genitiv

Nivå är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Nivå översättning

Engelska

level
top level, street level, sound level, price level, wages are not on a level with prices, the groundwater level has sunk, high-level negotiations

Hur används ordet nivå

  1. Sverige är ett land som haft hög invandring i många år, samtidigt ligger vi i regel i topp i alla sammanställningar över ekonomisk eller sociala data, nivån av korruption etc. Ungern ligger betydligt längre ner på listorna från UNDP, WEF och liknande. Så vi gör rimligen något rätt? (expressen.se)
  2. Köttätandet i Sverige ökade i princip varje år efter EU-inträdet 1995, då köttet blev billigare, fram till 2011. Sedan dess har konsumtionen legat på höga nivåer fram till trendbrottet 2017. (va.se)
  3. Ordet tidsålder används ofta som en generell term för långa geologiska tidsintervall. Inom geologin har det också utvecklats ett system av enheter för olika långa tidsintervaller. Dessa bildar ett hierarkiskt system enligt tabellerna nedan. En eon delas in i flera eror, en era delas in i perioder, osv. För de senaste 540 miljoner åren har den Internationella kommissionen för stratigrafi nästan fullt ut definierat och namngivit fem nivåer i systemet (från eoner till åldrar), medan systemet är mindre djupt för äldre tidsåldrar där kunskapen är mindre. (wikipedia.org)
  4. Det är en form av artrit. Diagnosen gikt ställs vanligen efter att man konstaterat hyperurikemi och akut ledinflammation. Referensvärdena för urinsyra i blodet är 155 – 350 µmol/L för kvinnor i fertil ålder, 155 – 400 µmol/L för kvinnor över 50 år, och 230 - 480 µmol/L för män. I ungefär hälften av fallen har personer normala nivåer urinsyra, och diagnos ställs då genom att analysera huruvida ledvätskorna innehåller kristaller. (wikipedia.org)
  5. Sensorer är nödvändiga i våra tiders tillverkande industrier, oavsett om man tillverkar bilar eller hårspray. Överallt behövs sensorer som kan kontrollera närvaro, kvalitet, nivåer, temperaturer, tryck med mera. De är även väldigt viktiga inom medicinsk teknik där de används för att mäta storheter i kroppen med till exempel oxiometer, EEG eller EKG. (wikipedia.org)
  6. Golf spelas för det lägsta antalet slag av en individ (slagspel) eller den lägsta poängen på de enskilda hålen i en komplett runda av en individ eller grupp (matchspel). Slagspel är den vanligaste formen på alla nivåer. (wikipedia.org)
  7. För att följa gällande branschregler i Sverige skall golvbrunnar installerade före 1990 bytas vid renovering av våtutrymme och alla golvbrunnar som installeras skall uppfylla Europanormen EN 1253. De svenska branschreglerna föreskriver också att en golvbrunn som installeras i träbjälklag skall installeras i en så kallad monteringsplatta enligt golvbrunnstillverkarens anvisningar. Vid installation i betongbjälklag skall golvbrunnen fixeras före ingjutning så att golvbrunnens fläns är i våg +/- 2 mm samt att höjden skall vara +/- 4 mm mot nivån för tätskiktsanslutningen. Särskilda ingjutningsfixturer finns för detta. (wikipedia.org)
  8. En geometrisk tolkning av gradienten är att ∇ f(x) är en normal till nivåkurvan f(x) = C. (wikipedia.org)
  9. För att bevaka grundvatten-nivån i ett område använder man en eller flera observationsbrunnar. Med information från observationsbrunnarna kan en karta upprättas över grundvattnets nivåer. (wikipedia.org)
  10. Som kvinnligt könshormon förbereder det graviditet, håller fostret vid liv samt förhindrar ägglossning. Nivåerna för en icke-gravid, fertil kvinna når därför en topp som börjar några dagar efter ägglossning och avtar någon dag innan menstruationen börjar. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Nivå Synonymer Betyder Uttal

Populärast: