Nopp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder nopp, varianter, uttal och böjningar av nopp

Nopp synonym, annat ord för nopp, vad betyder nopp, förklaring, uttal och böjningar av nopp.

Synonym till nopp

Vad betyder och hur uttalas nopp

Nopp uttalas nopp och är ett substantiv -et.

Nopp betyder:

Ordformer av nopp

Singular

nopp
obestämd grundform
nopps
obestämd genitiv
noppet
bestämd grundform
noppets
bestämd genitiv

Nopp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet nopp

  1. Sedumtak läggs som alternativ till andra taktäckningsmaterial på låglutande tak upp till cirka 30°. Sedumtakets växter kan bestå av fetbladsväxter som gul fetknopp, taklök, kärleksört. Även en del ängsgräs, blommor och mossor kan vara lämpliga att så eller sätta. Takets underliggande konstruktion måste vara beräknat för att klara av vikten av ett sedumtak inklusive eventuell snölast. Vikten av ett sedumtak varierar mellan cirka 50 till 150 kg/m² beroende på uppbyggnad. Underlaget är en bra takpapp följt av ett tätskikt med en kapillärbrytande plastskiva med noppor. Beroende på önskad växtlighet, eventuellt ett dränerade lager eller stenullsmatta som binder fukt. (källa)
  2. Han var son till Jons Thunberg och Maria Giliusdotter Nopp. Thunberg var målarlärling i Stockholm 1729 och reste bland annat till Danzig för att inhämta mer kunskap i tapetmåleri. När han återkom till Stockholm 1733 fick han uppdraget att måla sex kyrkfönster i Hedvig Eleonora kyrka med röd oljefärg, gröna rosor och inskriptioner med förgyllda bokstäver. Han var därefter anställd vid bröderna Grewesmöhlens tapetfabrik som tapetmålare 1741–1745. Han ansökte 1744 om ett privilegium på ett nytt sätt att framställa tapeter men hans förslag fick inte hallrättens stöd så hans ansökan avslogs. Han förekommer även i handlingarna 1746 då han blev anmäld för fusk i sitt arbete. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.