Observans Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder observans, varianter, uttal och böjningar av observans

Observans synonym, annat ord för observans, vad betyder observans, förklaring, uttal och böjningar av observans.

Synonym till observans

Vad betyder och hur uttalas observans

Observans uttalas ob|serv|ans [-an´s el. -a?´s] och är ett substantiv -en.

Observans betyder:

Ordformer av observans

Singular

observans
obestämd grundform
observans
obestämd genitiv
observansen
bestämd grundform
observansens
bestämd genitiv

Observans är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet observans

  1. Mannens uppgivna motiv till sina handlingar var att han ville förkorta de åldriga patienternas lidande. Han erkände under förhörens gång 27 mord och 15 mordförsök. Såväl polis som rättskemister ansåg det emellertid oklart hur många av patienterna som verkligen dött av fenolförgiftning eller av andra orsaker. När åtalet efter fyra månader låg färdigt, ansåg sig chefsåklagare Sten Runerheim kunna bevisa 16 mord och 11 mordförsök. Mannen dömdes till slut i Malmö tingsrätt till sluten psykiatrisk vård för 11 fall av mord och 16 fall av mordförsök. De resterande dödsfallen kunde inte med säkerhet bindas till 18-åringen. Den 6 februari 1980 överfördes han, efter att domen mot honom fallit den 28 augusti 1979, till rättspsykiatriska kliniken vid Sankt Lars sjukhus i Lund. Han hade inte förstått vidden av sitt handlade. I den rättspsykiatriska undersökningen slog professor Bo Gerle fast att han var att betrakta som sinnessjuk och i behov av psykiatrisk vård. Personalen på "dödsavdelningen" ansågs inte ha någon skuld i händelsen. Tvärtom, menade utredarna, var det personalens observans som främst bidrog till att morden avslöjades. (källa)
  2. Homoneura observans är en tvåvingeart som först beskrevs av Walker 1859. Homoneura observans ingår i släktet Homoneura och familjen lövflugor. Inga underarter finns listade i Catalogue of Life. (källa)
  3. Pardosa observans är en spindelart som först beskrevs av O. Pickard-Cambridge 1876. Pardosa observans ingår i släktet Pardosa och familjen vargspindlar. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.