Olik synonym, annat ord för olik, vad betyder olik, förklaring, uttal och böjningar av olik.

Synonymer till olik

Vad betyder och hur uttalas olik

Olik uttalas o|lik och är ett adjektiv -t -a.

Olik betyder:

Ordformer av olik

Böjning (i positiv) olik en ~ + subst. olikt ett ~ + subst. olika den/det/de ~ + subst. olike den ~ + mask. subst. Komparation olikare en/ett/den/det/de ~ + subst. olikast är ~ olikaste den/det/de ~ + subst.

Olik är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Olik översättning

Engelska

different
in various quarters, in different (various) ways, of various kinds, in various contexts, we have quite different political opinions, in different parts of the country, the Swedish and Finnish languages are very different

Hur används ordet olik

  1. Mellan videospel och film, brukar det hävdas att är det mycket vanligt att en adaption från en bra film till ett videospel, blir spelet sämre, bland annat för att den blir så olik, samma sak säger man vice versa (spel till en film). Ett exempel är spelet Super Mario Bros. som det gjordes en långfilm till, men filmen fick negativ kritik från fansen. Ungefär samma sak hände Final Fantasy.[källa behövs] (wikipedia.org)
  2. Osttillverkning i grevskapet Gruyère omtalas redan 1115, men produkten var nog olik dagens ost: Gruyère kräver stora mängder komjölk, liksom löpe ur kalvmagar, och till slutet av 1300-talet dominerade fårskötseln över nötkreatursskötseln. (wikipedia.org)
  3. Storbritanniens handelsflagga består av nationsflaggan Union Jack i övre vänstra hörnet mot en röd bakgrund. Många tidigare brittiska kolonier följer samma flaggtradition idag. De israeliska och saudiarabiska handelsflaggorna är utformade på ett liknande sätt. Maltas handelsflagga är ett kors på röd bakgrund med vit ram, helt olik nationsflaggan. Även Luxemburgs handelsflagga avviker mycket från nationsflaggan. (wikipedia.org)
  4. Den inom ätten ej placerade Riddaren Birger Håkansson (Hjorthorn) förde ett hjorthorn på en schackspelrutad snedbjälke (inte helt olik Rumbyättens vapen). Birger Håkansson var senast 1281 gift med Ingeborg Tunadotter av Vinstorpaätten (omnämnd 1306-1309 och var möjligen mor till mor till norrmannen Ragvald Mule, hon hade sex söner och två döttrar). (wikipedia.org)
  5. På grund av den ringa näringstillgången växer träden glest och långsamt, vilket gör att produktionen inte är särskilt effektiv från skogsbrukssynpunkt. På så sätt har hällmarksskogen många gånger fått stå orörd och efter hand utvecklat en naturlig karaktär, med olikåldrade träd, torrakor och lågor. Därför har hällmarksskogen blivit en kontrast till den brukade och välskötta skogen i omgivningarna. Törskateangripna toppar och solexponerade torrträd tillsammans med att träden är senvuxna gör att skogen hyser en speciell vedfauna. Framförallt är det de värmekrävande praktbaggarnas larver som får sina utvecklingskrav uppfyllda. (wikipedia.org)
  6. Kabuki tog sina första steg 1603, när Okuni från Izumo började uppträda med en ny typ av dansdrama på Kyotos uttorkade flodbäddar. Hon var troligen en av Izumo Taishas miko (巫女), en "tempeljungfru". Miko är en japansk term som ursprungligen motsvarade sysslor som "kvinnlig shaman, medium, profet, prästinna", en som förmedlade godomliga orakelsvar. Kvinnliga skådespelare fick såväl mans- som kvinnoroller i komiska stycken om vardagslivet. Stilen blev omedelbart populär, Okuni blev till och med ombedd att uppträda för det kejserliga hovet. I kölvattnet på sådan framgång, bildades snabbt rivaliserande trupper, och Kabuki föddes som dans- och drama-ensemble framförd av kvinnor — en form helt olik dess moderna inkarnation. Mycket av dess dragningskraft i denna tid berodde på det oanständigt, buskis-suggestiva framförandet som många trupper visade upp, och dess lockelse förhöjdes ytterligare av det förhållandet att artisterna ofta även tillhandahöll prostitution. Av detta skäl hände det sig under Edoperioden att Kabuki även skrevs "歌舞妓" (sång &, dans-prostituerad). (wikipedia.org)
  7. Konfessionalism, i religiös mening (särskilt i kristen mening), är tanken om att ett totalt och ensidigt samtycke måste föreligga när det gäller det religiösa livet och läran. Konfessionalister tror att olika tolkningar och förståelser av religionen inte kan förenas inom en enhetlig (stats)kyrka. Likriktning och konformism eftersträvas, och olik- och nytänkande bekämpas. En tro, ett språk, en nation. I Sverige drevs denna tanke vid Uppsala möte, som inföll under konfessionaliseringens tidsålder. (wikipedia.org)
  8. En larv är ett ungdomsstadium hos djur som genomgår metamorfos, till exempel insekter och groddjur. Larven kan vara helt olik de vuxna djuren av samma art, en fjärilslarv skiljer sig till exempel från en fjäril, och skalbaggslarver skiljer sig från fullt utvecklade skalbaggar. Larver har ofta speciella organ, som de saknar som vuxna djur. Hos vissa arter kan larverna bli könsmogna utan att egentligen utvecklas till vuxna djur, till exempel hos vissa vattensalamandrar. Detta kallas neoteni. (wikipedia.org)
  9. En läkning av en kroppsskada kan ske på två olika sätt. Antingen sker det genom regeneration, vilket innebär att kroppen ersätter de skadade cellerna med nya celler som bildar en vävnad som liknar den ursprungliga. Alternativt kan kroppen reparera skadan genom en ärrbildning som fungerar som men är olik den skadade vävnaden. (wikipedia.org)
  10. Symtomens svårighetsgrad kan svänga under dagen och även från dag till dag. Personen i ett hypomaniskt skov är så uppenbart olik sitt normala jag att förändringarna i humör och funktion kan observeras av andra, i allmänhet under minst fyra dagar. Individen själv tycker ofta att allt känns väldigt bra och förnekar att något är fel fastän närstående känner igen symtomen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Olik Synonymer Betyder Uttal