Omgång Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder omgång, varianter, uttal och böjningar av omgång

Omgång synonym, annat ord för omgång, vad betyder omgång, förklaring, uttal och böjningar av omgång.

Synonymer till omgång

Andra språk

Omgång på Engelska

  • round - bargaining round, election round, the fifth round of the Swedish Premier League
  • set - a set of winter clothes
  • beating - get a beating (thrashing)

Hur används ordet omgång

  1. De sex deltagarna får ett ämne på kuben (exempelvis "ett tv-program"). Kuben öppnas och personen inuti visar svaret via charader. Den person som först tror att han/hon kan svaret trycker på sin knapp och svarar. Blir det rätt går han/hon vidare i programmet, men blir det fel får deltagaren sätta sig i publiken. De tre första som fårätt går vidare till omgång 2. (källa)
  2. Fyra pyloner till Tele2 Arean (Stockholmsarenan) gjordes med hjälp av glidform. Två av pylonerna var 38 m höga och två var 34 m höga. Arbetet utförds under november 2010 i två omgångar. Varje omgång var 12 dygn och med en veckas mellanrum. (källa)
  3. När inlandsisen drog sig tillbaka tillhörde häggen de trädslag som vandrade in till Skandinavien i en andra omgång efter de tidigaste arterna som asp, björk och sälg. Den kom in från Danmark omkring 8 000 f. Kr. och följde de övriga ända upp till klimatzon VIII, där den fortfarande växer. Idag är häggen Ångermanlands landskapsträd. Det botaniska namnet Prunus är det latinska namnet på plommon och padus är det gamla latinska namnet på den italienska floden Po. Hägg har fått det vetenskapliga namnet av det faktum att de fanns i stort antal vid floden Po. (källa)
  4. Jackpott kan även syfta på en högvinst inom exempelvis lotto, måltipset och V75 som är högre än i normala fall. Detta beror på att ingen vunnit högvinsten föregående spelomgång och att icke utbetalda vinstsummor flyttats från föregående omgång och räknats samman med den ordinarie högvinsten. Vinner ingen jackpotten läggs den till kommande omgångs högvinst och på så sätt stiger summan på jackpotten för varje spelomgång tills någon lyckas vinna den. (källa)
  5. Kombinationslås är en typ av lås som bara går att öppna om man ställer in den rätta sekvensen av siffror. Sifferkombinationen för att öppna låset ställs in, antingen genom ett antal separata hjul märkta med siffror, eller med ett ensamt hjul som snurras fram och tillbaka efter ett visst system. Den första typen återfinns ofta på attachéväskor, hänglås och på kabellås till cyklar. Vid den senare typen, som används i mer kvalificerade fall, snurras hjulet ett föreskrivet antal varv, först åt ena hållet med stopp vid det första kodtalet (0...100). Sedan snurras hjulet samma antal varv minus ett, åt det andra hållet med stopp vid ett nytt kodtal. Förfarandet upprepas växelvis medurs och moturs, med ett varv mindre vid varje omgång, varje gång med stopp vid nya kodtal, där rotationsriktrningen växlas. Sista omgången återstår bara mindre än ett varv, och man vrider till slutet av skalan, då en spärr öppnas som frigör den egentliga låsmekanismen. Med ett särskilt handtag kan man så påverka de kolvar, som låser dörren mot karmen. När kolvarna är tillbakadragna kan dörren till säkerhetsutrymmet (ett skåp eller ett valv) öppnas. När högsta säkerhet krävs används många låskolvar, som fördelas runt om på dörrens olika kanter. (källa)
  6. En spelare är byggare, de andra är kastare. Byggaren ställer upp en pyramid bestående av minst tre kulor som bas och en på topp. Kastarna står bakom ett streck ett par meter därifrån och turas om att kasta kula mot pyramiden. Pyramidägaren sitter vanligen bredbent bakom pyramiden och samlar upp de kastade kulorna på så sätt. Den som byggt pyramiden vinner alla kulor som missar. Den som träffar vinner alla kulorna i pyramiden och får sedan vara byggare i nästa omgång. Man kan bygga upp stora pyramider. Väljer man att bygga en större pyramid är oftast regeln att det kräver längre avstånd för de som skall kasta. (källa)
  7. Vid större tävlingar samlar de olika löpningsgrenarna ofta fler löpare än vad som samtidigt får plats på separata löparbanor på en stadion. Det är regel att man då delar upp kvalificeringen i ett antal olika steg/omgångar. På svenska kan dessa steg heta försök (alternativt heat), mellanheat, kvartsfinal, semifinal och final. De bäst placerade löparna samt de med bästa tider går vidare till nästa omgång. Kvartsfinaler är i de här sammanhangen inte nödvändigtvis fyra, och semifinaler är oftast tre till antalet. I det senare fallet, går ofta de två bäst placerade i varje semifinal samt de därefter två bästa tiderna vidare. (källa)
  8. Varje omgång inleds med att alla stenar läggs med valörsidan ner mot bordet. Därefter byggs muren bestående av fyra sidor med 36 stenar fördelat på två våningar. Den spelare vars vind är rondens vind slår med två tärningar för att bestämma från vilken del av muren som stenarna skall börja delas ut från. Därefter slår spelaren vars mur skall brytas tärningarna för att bestämma från vilken av stenarna som muren skall brytas. Dessa två stenar plockas ur muren och läggs uppe på muren, den ena mellan första och andra respektive femte och sjätte stenen från brottet, medurs i förhållande till brottet. Dessa 14 stenar bildar ruinen. Därefter delar spelaren som har rondens vind ut 13 stenar till varje spelare och tar en ytterligare sten själv. (källa)
  9. En omgång består av fyra eller färre soldater och bildas av två stridspar. Den engelska termen är fire team. En skytteomgång i den amerikanska marinkåren (USMC) har följande sammansättning. Tre skytteomgångar bildar en skyttegrupp i USMC. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.