Omslag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder omslag, varianter, uttal och böjningar av omslag

Omslag synonym, annat ord för omslag, vad betyder omslag, förklaring, uttal och böjningar av omslag.

Synonymer till omslag

Andra språk

Omslag på Engelska

  • cover - wrapping paper, record sleeve (cover), dust jacket, book cover
  • change - change in the weather

Hur används ordet omslag

  1. Groblad eller gårdsgroblad (Plantago major) är en art i familjen grobladssläktet och ett vanligt ogräs i hela Sverige, på vägkanter och gångstigar. Den har haft vid spridning inom folkmedicinen som omslag (plåster) på sår. (källa)
  2. Helsak är ett kort, kuvert eller annat postalt omslag med påtryckt frankotecken. Helsaker delas upp i brevkort, kortbrev, frankokuvert och aerogram. På samma sätt som det har funnits tjänstefrimärken har det också funnits tjänstehelsaker. Vissa helsaker är inte tryckta av posten och räknas därför som bältesspännarmaterial. Ett exempel på detta är järnvägsbrevkort som användes för att tala om för en godskund att det fanns gods att hämta på järnvägsstationen. (källa)
  3. Denna naturmedicin verkar antiseptiskt, magstärkande och främjar ämnesomsättningen, och brukar vanligtvis appliceras som alkoholextrakt utvärtes genom omslag vid inflammerade, variga sår. Den eteriska oljans retande effekt utnyttjas vid ledgångs- och muskelreumatism. (källa)
  4. Japanpapper/washi är ett starkt, hållbart och ofta mycket tunt papper. Det anses också vara estetiskt tilltalande. Det har därför traditionellt kunnat användas på många sätt i Japan, för böcker, dokument, kalligrafi, träsnitt, sedlar, heminredning, kläder, ceremonier i tempel och tehus, gåvor och omslag till gåvor, origami och mycket annat. (källa)
  5. En kompress med de kokta, heta blommorna påstås traditionellt läka tandvärk i inflammerade tandrötter. Det kan även användas som gurgelmedel, omslag och i bad. (källa)
  6. Med ökande strömningshastighet kan ett omslag ske från laminär till turbulent strömning. (källa)
  7. Omslag kallas det som finns illustrerat på utsidan hos publicerade produkter såsom böcker, tidskrifter, serietidningar, musikalbum med mera. Böcker har ibland ett skyddsomslag som täcker själva omslaget och är lätt att ta av. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.