Omtalad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder omtalad, varianter, uttal och böjningar av omtalad

Omtalad synonym, annat ord för omtalad, vad betyder omtalad, förklaring, uttal och böjningar av omtalad.

Synonymer till omtalad

Andra språk

Omtalad på Engelska

  • talked about, discussed - the most discussed (talked about) film of the year

Hur används ordet omtalad

  1. I äldsta tider var fredlöshet bara snäppet mindre än ett regelrätt dödsstraff. All egendom förverkades, fastigheter brändes, omnämnanden raderades och den fredlöses person fråntogs allt rättsligt skydd. Den bot som föreskrevs vid dråp av en människa eller ett djur gällde inte den fredlöse. Den fredlöse var i samhällets ögon redan död. Denna typ av långtgående straff finns bland annat omtalad i götalandskapens landskapslagar och gällde oftast inom relativt begränsade områden. (källa)
  2. Nakanishis skola blev väldigt omtalad. Det fanns såväl samurajer som tyckte att idén var lysande , som sådana som ansåg att det bara var veklingar som tränade med skydd. Nakanishi Itto Ryu har lagt grunden till den moderna kendon. (källa)
  3. Partiet behöll i kommunvalen 2018 sina mandat i Gislaved och Lysekil, och vann ett nytt mandat i Ludvika tillsatt av Karl Gustav Nilsson, omtalad för att tidigare ha framfört kritiska tal på Nordea och Investors årsstämmor i partiets namn. (källa)
  4. Naturreservatet har fått sitt namn efter den största ön i reservatet. På ön finns även en gård med samma namn, omtalad i skriftliga handlingar första gången 1377 ('Lakka'). På gården bedrevs jordbruk fram till 1970-talet, idag betas ön endast av får. Gården omfattar en äldre tillbyggd parstuga, drängstuga, magasin samt en timrad bod samt norr därom ladugård och hönshus. På 1920- eller 1930-talet uppläts en tomt till en sommarstuga som uppfördes på öns nordvästra spets, samtidigt uppfördes även ett utkikstorn ovanför sommarstugan. (källa)
  5. Morgongåvan finns omtalad hos de flesta germanfolk redan i dess äldsta lagar, och hade ursprungligen till syfte att trygga kvinnans försörjning efter mannens död. På grund av alltför stor frikostighet vid morgongåvegivandet inskred lagstiftningen med bestämmelser på 640-talet hos visigoterna, och år 1350 i Magnus Erikssons landslag, och förordningar år 1577 i Danmark samt år 1664 i Sverige. Från år 1644 erhöll i Sverige änkan endast nyttjanderätt till morgongåvan i jordagods men hade äganderätten till lösöret. I 1734 års lag kvarstod regleringar av morgongåvorna med bibehållen skillnad mellan stads- och landsrätt. När lika arvsrätt mellan man och kvinna infördes 1845 infördes även samma regler rörande morgongåvor i stad som på landsbygden, det vill säga att endast barnlösa änkor fick rätt att njuta avkastningen av en morgongåva. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.