Onormal synonym, annat ord för onormal, vad betyder onormal, förklaring, uttal och böjningar av onormal.

Synonymer till onormal

Onormal översättning

Engelska

abnormal

Hur används ordet onormal

  1. Helene Marie Fossesholm har under knappt tre år, mellan december 2014 och september 2017, behandlats med tillväxthormon på grund av sin ringa längd och har sedan 8 års ålder undersökts på barnsjukhus. Förbundet meddelar att Fossesholm var 137, 5 centimeter lång när hon var 13, 5 år gammal och hade en onormal växtutveckling. I dag är hon 151 centimeter lång. (expressen.se)
  2. En gallbildning kallas även gall eller cecidium. En gallbildning är en onormal tillväxtförändring på växter orsakad av en parasit. Förändringen kan bero på en onormal celldelning eller celltillväxt. Många olika organismer kan orsaka gallbildningar, exempelvis djur som rundmaskar, kvalster och insekter. Men även bakterier, svampar och kärlväxter kan orsaka gallbildningar. (wikipedia.org)
  3. Gallbildning – en onormal tillväxtförändring på växter orsakad av en parasit (wikipedia.org)
  4. Det vanligaste symptomet på meningit hos vuxna är svår huvudvärk, vilket förekommer hos nästan 90 % av fallen med bakteriell meningit, följt av nackstyvhet (oförmåga att passivt böja nacken framåt på grund av ökad styvhet). De klassiska tre diagnostiska tecknen består av nackstyvhet, plötslig hög feber och förändrad mental status. Alla tre tecknen förekommer emellertid i endast 44-46 % av fallen med bakteriell meningit. Om inte något av dessa tre tecken finns, är det högst osannolikt att det är meningit. Andra tecken som ofta förknippas med meningit är fotofobi (känslighet för starkt ljus) och fonofobi (känslighet för höga ljud). Små barn uppvisar ofta inte ovan nämnda symptom och kanske bara är irriterade och ser sjuka ut. Fontanellen (det mjuka området på ovansidan av ett spädbarns huvud) kan svälla hos spädbarn som är upp till 6 månader gamla. Andra kännetecken som skiljer meningit från mindre allvarliga sjukdomar hos unga barn är bensmärtor, kalla extremiteter och onormal hudfärg. (wikipedia.org)
  5. Letargi är ett medicinskt symtom som yttrar sig i form av onormal psykisk trötthet och nedsättning av den mentala förmågan, vilket ger den drabbade en känsla av dvala, dock utan att personen är medvetslös. Tillståndet har ofta psykiska orsaker, såsom depression eller drogpåverkan, och kan ses som en variant av fatigue. (wikipedia.org)
  6. Barn som smittats av rotavirus återhämtar sig vanligen helt inom tre till åtta dagar. I fattiga eller utvecklingsländer är den behandling som krävs vid allvarliga infektioner emellertid ofta otillgänglig och ihållande diarré färekommer ofta. Dehydrering, alltså uttorkning, vätskebrist, är en vanlig komplikation i samband med diarré, och ett barn som lider av allvarlig vätskebrist kan ha förlängd kapillärfyllning (eller den tid det tar för att färgen återgår till det normala efter att man trycker på vävnaden) svag hudturgor och onormal andning. Återkommande infektioner är vanliga i områden med dålig hygien och undernäring, med hämmad tillväxt och långvariga kognitiva försämringar som resultat. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Onormal Synonymer Betyder Uttal

Populärast: