Ordkonst Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ordkonst, varianter, uttal och böjningar av ordkonst

Ordkonst synonym, annat ord för ordkonst, vad betyder ordkonst, förklaring, uttal och böjningar av ordkonst.

Vad betyder och hur uttalas ordkonst

Ordkonst uttalas ord|konst och är ett substantiv.

Ordformer av ordkonst

Singular

ordkonst
obestämd grundform
ordkonsts
obestämd genitiv
ordkonsten
bestämd grundform
ordkonstens
bestämd genitiv

Ordkonst är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ordkonst

  1. Ordkonst är ett litterärt utskott inom Akademiska Föreningen i Lund. Utskottet bildades 1994 (då under namnet Pennklubben) och har sitt fokus på litteratur i ordets vidaste bemärkelse. Ordkonsts grundläggande verksamhet består av tre delar: Tidskriften Ordkonst, Ordkonstscenen samt skriv- och läsecirklar.
  2. Den litterära tidskriften Ordkonst utkommer med fyra nummer per år. Tidskriften innehåller nya skönlitterära texter av såväl etablerade som opublicerade författare, liksom essäer, reportage och recensioner. Tomas Tranströmer, Inger Edelfeldt, Kristian Lundberg, Robert Kangas, Jerker Virdborg, Malte Persson och Nikanor Teratologen är några av de författare som genom åren varit affischnamn i tidskriften.
  3. Ordkonst har dessutom en utbildande verksamhet i form av skrivarcirklar. Dessa vänder sig till alla som är intresserade av att utveckla sitt skrivande.
  4. Utskottet har genom åren utvecklats till en plantskola för kritiker, författare, förläggare, litteraturvetare och journalister. Kritikerna Victor Malm, Viola Bao, Li Eriksdotter Andersson, Evelina Stenbeck, Andreas Brunner, Ann Lingebrandt, Annika J Hagström och Petter Bengtsson är några av dem som har suttit i tidskriftens redaktion. Även författarna Helena Ljungström, Sara Gilliard, Pär Thörn, Agnes Lidbeck och Tove Folkesson har varit knutna till Ordkonst.
  5. Ordkonst.nu - Officiell webbplats (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.