Ordkonstnär Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ordkonstnär, varianter, uttal och böjningar av ordkonstnär

Ordkonstnär synonym, annat ord för ordkonstnär, vad betyder ordkonstnär, förklaring, uttal och böjningar av ordkonstnär.

Vad betyder och hur uttalas ordkonstnär

Ordkonstnär uttalas ord|konst|när och är ett substantiv.

Ordformer av ordkonstnär

Singular

ordkonstnär
obestämd grundform
ordkonstnärs
obestämd genitiv
ordkonstnären
bestämd grundform
ordkonstnärens
bestämd genitiv

Plural

ordkonstnärer
obestämd grundform
ordkonstnärers
obestämd genitiv
ordkonstnärerna
bestämd grundform
ordkonstnärernas
bestämd genitiv

Ordkonstnär är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ordkonstnär

  1. Ola Magnell brukar räknas till proggrörelsen, även om han inte tillhörde denna rörelses mest politiska gren. Han tillhörde också ett kommersiellt skivbolag, Metronome, för vilket han kritiserades av proggrörelsen. Textinnehållet i Magnells sånger var heller inte så "plakatpolitiska" som förväntades av musikrörelsens företrädare. Ordkonstnären Magnell drogs mer åt det existentiella och melankoliska hållet, men den vassa politiska kritiken var ändå närvarande. (källa)
  2. Intresset gjorde avtryck bland annat i romanerna Torntuppen, (1941), Porten kallas trång (1952) och Sommarorgel, (1954), samtliga dessa romaner har tydliga inslag av mystik. I Den gåtfulla vägen (1963) dokumenterar han sitt esoteriska sökande och hur han övertygades om möjligheten till andekontakter vid seanser. I SVT-dokumentären Jan Fridegård - Ordkonstnären (2002) sägs det att Fridegård var spiritist och att han var övertygad om att han fått kontakt med sin döde far under en seans. (källa)
  3. Jan Fridegård-Ordkonstnären (och trälarnas poet) (2002) är en dramadokumentär och skildring av författaren Jan Fridegård och hans uppväxt som statarbarn i Uppland. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.