Oskuld Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder oskuld, varianter, uttal och böjningar av oskuld

Oskuld synonym, annat ord för oskuld, vad betyder oskuld, förklaring, uttal och böjningar av oskuld.

Synonymer till oskuld

Andra språk

Oskuld på Engelska

  • innocence - prove one', s innocence
  • innocence - innocent
  • virgin - she is a virgin

Hur används ordet oskuld

  1. I en del kulturer är det viktigt att en flicka är oskuld vid giftermålet, vilket anses bevisas genom en blödning vid första samlaget. Det ställer till problem för flickor som lever i den här typen av kulturer eftersom många inte blöder. Hymen hos könsmogna kvinnor är ofta tillräckligt flexibel för att inte skadas under samlaget, och eftersom hymen är fattig på blodkärl behöver eventuell blödning inte märkas, i synnerhet om blodet blandats med sädesvätska. (källa)
  2. Jungfru (medellågtyska junkvro(u)we, egentligen 'ung fru') är ett något ålderdomligt ord för en flicka eller kvinna som är oskuld (virgo intacta), det vill säga som inte har haft samlag. (källa)
  3. Järnbörd, eller järnprov, var under medeltiden ett exempel på en lagfäst rättsprocess där en anklagad för att fria sig kunde underkasta sig en gudsdom. Principen var att en rättfärdig person genom gudomligt ingripande skulle klara att utstå vilken prövning som denne än utsattes för att bevisa sin oskuld. Det var etablerat att man inte behövde genomföra prövningen själv om man kunde hitta ett ombud, som var beredd att ta ens ställe. (källa)
  4. Ordet oskuld, som innebär att 'vara oskyldig' eller 'sakna livserfarenhet', används ofta som benämning på en person som inte haft sexuellt umgänge med en annan person. Sexuell oskuld hos en pojke eller man kallas svendom, motsvarande hos flicka eller kvinna är mödom eller jungfrudom. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.