Osminkad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder osminkad, varianter, uttal och böjningar av osminkad

Osminkad synonym, annat ord för osminkad, vad betyder osminkad, förklaring, uttal och böjningar av osminkad.

Vad betyder och hur uttalas osminkad

Osminkad uttalas o|smink|ad och är ett adjektiv.

Osminkad betyder:

Ordformer av osminkad

Böjning (i positiv) osminkad en ~ + subst. osminkat ett ~ + subst. osminkade den/det/de ~ + subst.

Osminkad är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Osminkad på Engelska

  • without make-up - the naked truth

Hur används ordet osminkad

  1. På Sicilien är en hänförande opera, trots att det finns mycket att anmärka på i såväl formellt som dramaturgiskt avseende och det inte handlar om någon milstolpe i operahistorien. Vad gäller den exotiska lokalfärgen och naturalismen är operan varken mer passionerad än Verdis Trubaduren eller mer originell än Bizets Carmen. Men runt sekelskiftet 1900 uppstod med den här enaktaren ändå en ny trend inom operakonsten: verismen. Med denna avsågs en osminkad framställning av vardagsrealismen utan överdrifter. På Sicilien blev till ett av musikteaterns mest populära verk. Melodierna ingår sedan länge i den italienska vistraditionen och den mest berömda (ur Intermezzot) sjungs till och med av Venedigs gondoljärer. Om man vill kalla någon opera för en italiensk nationalopera måste det bli På Sicilien. Främst på grund av handlingen: kärlek, svartsjuka och dödlig hämnd (vendetta). Men även skådeplatsen och tidpunkten - en siciliansk by på påskdagen - är beaktansvärda, efter det kyrkan härigenom hamnar i blickpunkten som det centrala i tillvaron. (källa)
  2. Valentin Agapov: Mitt Ryssland : en osminkad livsskildring (översättning Ingemar Andersson och Gabriella Oxenstierna (Contra, 1985). (källa)
  3. På det låtmaterial Criss själv skrev till gruppen hör man att han musikaliskt aldrig riktigt kände sig hemma i Kiss. Han brukade få skriva en sång till varje skiva, den mest kända är balladen Beth på skivan Destroyer (1976). Övriga medlemmar ville först inte ha låten på skivan alls, men den kom med och är gruppens bäst säljande singel genom tiderna. Efter att Criss lämnat Kiss 1980 och därmed blev den första att visa sig osminkad, försökte han sig på en solokarriär, dock utan att nå några större höjder. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.