Otraditionell Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder otraditionell, varianter, uttal och böjningar av otraditionell

Otraditionell synonym, annat ord för otraditionell, vad betyder otraditionell, förklaring, uttal och böjningar av otraditionell.

Vad betyder och hur uttalas otraditionell

Otraditionell uttalas o|trad|it|ion|ell och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av otraditionell

Böjning (i positiv) otraditionell en ~ + subst. otraditionellt ett ~ + subst. otraditionella den/det/de ~ + subst. otraditionelle den ~ + mask. subst.

Otraditionell är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Andra språk

Otraditionell på Engelska

  • untraditional

Hur används ordet otraditionell

  1. Del 1 (1883) är en novell som handlar om den unga och självständiga svenskan Alie, som har bildat ett slags otraditionell familj med en äldre kvinna, mor till Alies första kärlek. Novellen kan beskrivas som en del av den svenska litteraturens feministiska 1880-tal, där politik diskuterades i litterär form. Del 2 (1890) är både tematiskt och stilistiskt annorlunda än del 1. Den kallades novell av förlaget men är snarare en kort roman. Här reser Alie till Italien och förälskar sig i en italiensk greve (precis som Leffler själv gjorde). Berättelsen beskriver sedan hur Alie kämpar för att behålla sin självständighet samtidigt som hon ger sig själv åt sin älskade. Den andra delen av Kvinnlighet och erotik anses av många som en av höjdpunkterna i Lefflers författarskap. (källa)
  2. I valet 2018 gick Knivsta.Nu framåt med 3 procentenheter och 519 röster, och fick totalt fem mandat, lika många som M och S. Efter valet bildade Socialdemokraterna, Moderaterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Vänsterpartiet en otraditionell majoritet. Som största oppositionsparti innehar Knivsta.Nu posten som oppositionskommunalråd genom sin gruppledare Lennart Lundberg. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.