Pacemaker Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pacemaker, varianter, uttal och böjningar av pacemaker

Pacemaker synonym, annat ord för pacemaker, vad betyder pacemaker, förklaring, uttal och böjningar av pacemaker.

Synonym till pacemaker

Vad betyder och hur uttalas pacemaker

Pacemaker uttalas pace|maker [pej´smejk-] och är ett substantiv -n pacemakrar.

Pacemaker betyder:

Ordformer av pacemaker

Singular

pacemaker
obestämd grundform
pacemakers
obestämd genitiv
pacemakern
bestämd grundform
pacemakerns
bestämd genitiv

Plural

pacemakrar
obestämd grundform
pacemakrars
obestämd genitiv
pacemakrarna
bestämd grundform
pacemakrarnas
bestämd genitiv

Pacemaker är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Pacemaker på Engelska

  • pacemaker

Hur används ordet pacemaker

  1. Patienten får inte äta eller dricka 4-6 timmar före undersökningen. Är patienten opererad för hjärtklaffel, har pacemaker eller behandlas med blodförtunnande medicin så måste patienten kontakta avdelningen minst en vecka i förväg då vissa förberedelser måste göras. Även vissa andra operationer eller mediciner kan göra att patienten måste kontakta avdelningen i förväg. Har patienten en sjukdom som regelbundet kräver medicin som exempelvis diabetes eller epilepsi så ska behandlande läkare rådfrågas först om medicinen kan undvikas. (wikipedia.org)
  2. En pacemaker, även kallad hjärtstimulator eller pulsgenerator, är en elektronisk apparat som opereras in i kroppen hos personer vars hjärtas pumpverksamhet inte alltid fungerar som den ska till följd av fel i hjärtats elektriska fortledningssystem. Exempel på indikation för hjärtstimulatorimplantation är att sinusknutan eller AV-noden inte fungerar tillfredsställande, varvid patienten kan svimma, uppleva svår yrsel eller trötthet. Hjärtstimulatorn är ungefär lika stor som en tändsticksask och placeras under nyckelbenet och därifrån går en eller två elektroder till hjärtat. Hjärtstimulatorn lyssnar av hjärtats egen aktivitet och skickar vid behov elektriska signaler till hjärtats högra förmak och/eller kammare som skickar impulser vidare till muskelcellerna i hjärtats väggar. Hjärtat pumpar sedan ut blod till lungkretsloppet och det stora kretsloppet. Hjärtstimulatorn ersätter alltså sinusknutans och/eller AV-nodens funktion vid behov. (wikipedia.org)
  3. Ett implantat är ett artificiellt objekt tillverkat för att ersätta och verka i stället för ett saknat biologiskt objekt. Det yttre höljet av implantatet är ofta gjort av biokompatibelt material såsom titan. I några fall innehåller implantatet elektronik, till exempel pacemaker som hjälper hjärtmuskeln att dra ihop sig i rätt takt (ersätter sinusknutan) och cochleaimplantat för elektrisk stimulering av hörselnerven. Några implantat är bioaktiva, till exempel stent som använts för förstärkning av kärlväggen i aorta eller ett kranskärl. Biomimetiskt material är ett material för implantat som efterhärmar det riktiga materialet. (wikipedia.org)
  4. Kirurgi (från grekiskans cheir, χείρ, hand och ergon, έργον, verk) betecknar en metod inom medicinen där man botar eller lindrar sjukdomar genom att manuellt öppna kroppen på en människa eller ett djur. Kirurgiska ingrepp brukar kallas operation och kan ha som syfte att laga invärtes delar av kroppen, avlägsna sjuk vävnad eller att sätta in något, exempelvis en pacemaker. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.