Paket Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder paket, varianter, uttal och böjningar av paket

Paket synonym, annat ord för paket, vad betyder paket, förklaring, uttal och böjningar av paket.

Synonymer till paket

Vad betyder och hur uttalas paket

Paket uttalas paket [-ke´t] och är ett substantiv -et; pl. paket.

Ordformer av paket

Singular

paket
obestämd grundform
pakets
obestämd genitiv
paketet
bestämd grundform
paketets
bestämd genitiv

Plural

paket
obestämd grundform
pakets
obestämd genitiv
paketen
bestämd grundform
paketens
bestämd genitiv

Paket är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Paket på Engelska

 • parcel - washing powder packet, agreement package, package settlement, tax package, package agreement, package solution, wrap up as a parcel

Hur används ordet paket

 1. Skådespelaren Robert De Niro uttryckte i en video en önskan om att slå Donald Trump på käften och fick ett paket postat till sin restaurang i New York. (expressen.se)
 2. Postadress är det format på en serie informationsposter som används på traditionell post för att till exempel brev, vykort och paket ska komma fram till en fysisk eller juridisk person. Ibland står ordet postadress för detsamma som postort. (wikipedia.org)
 3. En variant av kolgrillen är engångsgrillen som är ett komplett paket av kol, tändvätska och galler i en folieform. Engångsgrillen ses som ett miljöproblem och då de används flitigt av strandbesökare ger de problem när de inte tas om hand utan lämnas kvar på plats efter avslutad grillning. (wikipedia.org)
 4. Papperslaminat är en annan viktig härdplasttillämpning. Ett vanligt sådant laminat består av ett inre paket av fenoplastimpregnerade pappersark med ytterark av melaminplastimpregnerat blekt papper (Perstorpsplatta). Ytterytorna kan vara vita eller förses med de mest skilda slag av mönster. (wikipedia.org)
 5. Att använda ett existerande föremål på ett nytt sätt kan vara en innovation. Att tillverka en existerande produkt i ett annat material än tidigare kan räknas som en innovation. För att kunna patentera en idé, krävs att idén är nyskapande. Ikeas sätt att förpacka monteringsfärdiga möbler i platta paket är ett exempel på en framgångsrik innovation. (wikipedia.org)
 6. I många engelsktalande länder sägs tomten komma ned med julklapparna genom skorstenen på natten mot juldagen och lämna paket i en julstrumpa ovanför öppna spisen eller i barnens rum. Dessa julklappar öppnas traditionellt på juldagsmorgonen. Julstrumpan förekommer främst i Storbritannien. (wikipedia.org)
 7. Rutschkana – ett glatt sluttande plan där föremål (barn, uttrar, paket) kan glida ner (wikipedia.org)
 8. De flesta kartongerna kan lagras som platta paket, som vid användning reses. Diverse listiga konstruktioner finns för att en rest kartong ska hålla ihop utan att falla samman. På större kartonger finns det ibland på sidorna utstansade, avlånga hål, lagom stora för att sticka in händerna i, när kartongen ska lyftas. (wikipedia.org)
 9. Lera måste göras smidig innan den används för drejning och dylikt. Viktigt att tänka på innan bearbetning påbörjas är att göra leran homogen det vill säga att arbeta bort eventuella kvalitetsskillnader, luftbubblor med mera i lermassan genom att slå leran, knåda eller att köra i en så kallad lerkvarn. Lera man köper i paket från lerfabriker numera är färdigbearbetad och luftfri, och behöver inte förberedas för användning. Formning av materialet kan ske med händerna, med verktyg eller i någon form. (wikipedia.org)
 10. Ett kolli är en försändelse. Ett kolli kan vara ett paket, medan tre stycken kolli kan vara ett kuvert och två paket som skickas från en och samma avsändare till en gemensam mottagare. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.