Pantbrev Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pantbrev, varianter, uttal och böjningar av pantbrev

Pantbrev synonym, annat ord för pantbrev, vad betyder pantbrev, förklaring, uttal och böjningar av pantbrev.

Synonym till pantbrev

Vad betyder och hur uttalas pantbrev

Pantbrev uttalas pant|brev och är ett substantiv.

Ordformer av pantbrev

Singular

pantbrev
obestämd grundform
pantbrevs
obestämd genitiv
pantbrevet
bestämd grundform
pantbrevets
bestämd genitiv

Plural

pantbrev
obestämd grundform
pantbrevs
obestämd genitiv
pantbreven
bestämd grundform
pantbrevens
bestämd genitiv

Pantbrev är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet pantbrev

  1. Gravationsbevis (av latin gravatio, betungande) är ett bevis avseende viss fastighet, tomträtt eller annan inteckningsbar egendom (t. ex. fartyg), innehållande uppgifter om bland annat ägare och innehavare samt eventuella förhållanden som belastar egendomen - inteckningar, pantbrev, servitut och andra inskrivningar. Gravationsbevis, avseende fastigheter heter dokumentet numer fastighetsbevis, utfärdas av inskrivningsmyndigheten och ifall rörande fartyg från sjöfartsverket och deras fartygsregister. (källa)
  2. Panten, till exempel en fastighet, representeras istället av ett intecknat pantbrev med särskild rätt i en tillgång som lämnas till borgenär som säkerhet för ett hypotekslån. Vanliga hypotek är fastighetshypotek, bostadskreditinstitut, företagshypotek, skeppshypotek och luftskeppshypotek. En förutsättning för fungerande hypotek är att det finns någon form av register över ägande i tillgångar. Många utvecklade ekonomier har fastighetsregister, fartygsregister, företagsregister, eller register över flygplan, varför dessa tillgångsslag kan bli föremål för uttagande av panter. (källa)
  3. Ett pantbrev eller bottenpantbrev är ett dokument som används som säkerhet för lån, till exempel bostadslån. Det är utfärdat på ett visst belopp och inom en viss del av det pantsatta objektets totala inteckning (inomläget). (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.