Pappersdrake Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pappersdrake, varianter, uttal och böjningar av pappersdrake

Pappersdrake synonym, annat ord för pappersdrake, vad betyder pappersdrake, förklaring, uttal och böjningar av pappersdrake.

Vad betyder och hur uttalas pappersdrake

Pappersdrake uttalas pappers|drake och är ett substantiv.

Ordformer av pappersdrake

Singular

pappersdrake
obestämd grundform
pappersdrakes
obestämd genitiv
pappersdraken
bestämd grundform
pappersdrakens
bestämd genitiv

Plural

pappersdrakar
obestämd grundform
pappersdrakars
obestämd genitiv
pappersdrakarna
bestämd grundform
pappersdrakarnas
bestämd genitiv

Pappersdrake är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet pappersdrake

  1. Puff en pappersdrake – en sång (engelska: Puff, the Magic Dragon). (källa)
  2. "Puff en pappersdrake" är den svenska titeln på "Puff, the Magic Dragon" som Peter, Paul and Mary hade en hit med 1963. Enligt en myt spridd i vissa kretsar handlar sången egentligen om marijuana, vilket dock tillbakavisas av sångförfattarna. Bland artister som spelat in sången på svenska finns Ann-Louise Hanson (1963) och Jan Malmsjö (1967). Svenska Fabulous Four hade en stor hit med den engelska titeln 1966, då egentligen betitlad "Puff (The Magic Dragon)". (källa)
  3. Som sångare, grammofonartist och sångtextförfattare fick Malmsjö sitt definitiva genombrott 1967 med En sång en gång för längesen, en svensk version av countrysnyftaren Green, Green Grass of Home. Han kom på andra plats i Melodifestivalen 1969 med Hej clown. Andra kända Malmsjö-hits är bland annat Under alla broar, Bygga upp ett stort berg, Puff en pappersdrake, Halleluja, Vår bästa tid är nu (ur La Cage Aux Folles) och den ovan nämnda Snurra min jord. En del av hans skivinspelningar har bland annat legat på Svensktoppen. (källa)
  4. Samtidigt som sången spelades visades en tecknad filmsekvens med en sprattelgubbe, en speldosa, en pappersdrake, en boll, en grön drake samt Kanal 1:s logotyp. Melodin är skriven av Lasse Dahlberg, som också hade skrivit den tidigare signaturslingan. Den 31 augusti 1987 spelades den klassiska signaturmelodin i tv för första gången. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.