Partilös synonym, annat ord för partilös, vad betyder partilös, förklaring, uttal och böjningar av partilös.

Vad betyder och hur uttalas partilös

Partilös uttalas parti|lös och är ett adjektiv -t -a.

Ordformer av partilös

Böjning (i positiv) partilös en ~ + subst. partilöst ett ~ + subst. partilösa den/det/de ~ + subst. partilöse den ~ + mask. subst.

Partilös är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet partilös

  1. Oberoende (partilös) – en person som innehar ett mandat i en direktvald politisk församling, men inte tillhör något politiskt parti (wikipedia.org)
  2. Partilös eller oberoende är den person som innehar ett mandat i en direktvald politisk församling, men inte tillhör något politiskt parti. Beteckningen politisk vilde används särskilt om personer som lämnar det parti de valts in för men behåller sin plats i den valda församlingen. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Partilös Synonymer Betyder Uttal