Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Pausvila på Engelska

• rest

Hur används ordet pausvila

1. Det vanligaste tävlingsformatet inom fäktning brukar kallas poule till DE (Direkteliminering). Detta innebär att fäktarna först indelas i ett antal grupper, vanligtvis 6-7 per grupp, som väljs så att grupperna blir ungefär jämnstarka. Inom varje grupp — poule — fäktar sedan alla mot alla. Efter detta rankas alla fäktare, först efter vinstprocent och sedan efter stötindex/match. Stötindex är skillnaden mellan antalet utdelade och mottagna stötar för en viss fäktare. Efter detta börjar Direktelimineringen, vilket betyder att om man förlorar åker man ut ur tävlingen, oavsett hur långt man kommit förut. Den som ligger högst upp på listan får möta den som ligger längst ned på listan av dem som kommer vidare till DE — den som ligger näst högst upp får fäkta mot den som ligger näst längst ned, och så vidare. Alla DE-matcher pågår i 3×3 minuter, med en minuts pausvila eller först till 15 poäng. Det är relativt vanligt att värjmatcher pågår hela tiden ut, medan det inte är lika vanligt i florett. I sabel fäktar man också där till 15 stötar men skillnaden är att det inte finns några perioder. Istället får fäktarna paus när någon av dem har fått 8 stötar. Efter en minuts vila startar matchen igen och då är det först till 15. (källa)
  2. Sverige tog ledningen i fjärde minuten genom en avslutning av lagkaptenen Nils Liedholm. Vavá kvitterade 5 minuter senare. Inom 32 minuter gjorde Vavá ett liknande mål, och gav Brasilien ledningen med 2–1 inför pausvilan. 10 minuter in i andra halvlek gjorde Pelé 3–1 för Brasilien. Han tog bollen i straffområdet, chippade den över försvarsspelaren och sparkade in den förbi Kalle Svensson i det svenska målet. Halvvägs i andra halvlek gjorde Mário Zagallo 4–1. Agne Simonsson gjorde sedan mål för Sverige då 10 minuter återstod. Pelé säkrade Brasiliens vinst med 5–2 genom ett nickmål i matchens sista minut, och Brasilien kunde fira sin första VM-titel. (källa)
  3. Karriären började i Högaborg. Malmö FF bjöd ner Mats Magnusson till ett sommarläger när han var 13 år. Han debuterade i allsvenskan som 18-åring. MFF förlorade mot Halmstad med 5-1. Men den 18-årige anfallaren fick hoppa in efter pausvilan. (källa)