Personakt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder personakt, varianter, uttal och böjningar av personakt

Personakt synonym, annat ord för personakt, vad betyder personakt, förklaring, uttal och böjningar av personakt.

Vad betyder och hur uttalas personakt

Personakt uttalas pers|on|akt och är ett substantiv.

Ordformer av personakt

Singular

personakt
obestämd grundform
personakts
obestämd genitiv
personakten
bestämd grundform
personaktens
bestämd genitiv

Plural

personakter
obestämd grundform
personakters
obestämd genitiv
personakterna
bestämd grundform
personakternas
bestämd genitiv

Personakt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet personakt

  1. UNHCR presenterar de flyktingar som behöver vidarebosättas genom att skicka över personakter med dokumentation om varje enskild flykting till Migrationsverket. Ofta räcker det underlaget för att Migrationsverket ska kunna pröva om flykting- eller skyddsskälen är i överensstämmelse med den svenska utlänningslagen. (källa)
  2. J. Edgar Hoover var chef för FBI i 48 år, från 10 maj 1924 fram till sin död 1972, längre än vad någon annan person någonsin varit chef i den amerikanska förvaltningen. Under sin tid som FBI-chef arbetade han under åtta olika presidenter. Ingen vågade någonsin utmana Hoover, då han med all säkerhet hade synnerligen komprometterande material om varje enskild amerikansk politiker. Det påstås att Hoover hade hemliga personakter för alla kända amerikanska politiker. Enligt policy var pensionsåldern för tjänstemän inom amerikanska staten 70 år men president Lyndon Johnson kringgick den policyn när Hoover fyllde 70 och lät honom fortsätta som FBI-chef. (källa)
  3. Hennes och återvändarnas påståenden kritiseras av den svenska kommunistiska rörelsen, som hävdar att informationen kommer från en del ur en personakt på Säkerhetspolisen (Säpo) över en känd svensk kommunist. Detta är en muntlig, obekräftad och anonym källa som hävdar att en person värvat arbetare via det svenska kommunistpartiet på Sovjetunionens vägnar. Vidare efterforskningar i kommunala arkiv - framförallt Kiruna kommuns arkiv - visar även att kommunistpartiets representanter inte heller här var drivande i att med kommunala medel stimulera människor att flytta till Sovjetunionen. Frågan om ett kommunalt resebidrag väcktes i Jukkasjärvis kommunalfullmäktige 1932 på begäran av Jukkasjärvi fattigvårdsstyrelse som under 1931 fått förfrågningar av enskilda privatpersoner och familjer om ekonomiskt bidrag för att resa till Sovjetunionen. Kommunalfullmäktiges beslut var att Fattigvårdsstyrelsen själva fattar beslut om sina egna medel varpå beslut fattades att införa resebidrag om 100 kr/vuxen och 50 kr/barn mot uppvisande av intyg om arbete i Sovjetunionen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.