Pessar Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pessar, varianter, uttal och böjningar av pessar

Pessar synonym, annat ord för pessar, vad betyder pessar, förklaring, uttal och böjningar av pessar.

Vad betyder och hur uttalas pessar

Pessar uttalas pess|ar [-a´r] och är ett substantiv -et; pl. pessar.

Pessar betyder:

Ordformer av pessar

Singular

pessar
obestämd grundform
pessars
obestämd genitiv
pessaret
bestämd grundform
pessarets
bestämd genitiv

Plural

pessar
obestämd grundform
pessars
obestämd genitiv
pessaren
bestämd grundform
pessarens
bestämd genitiv

Pessar är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Pessar på Engelska

  • diaphragm, pessary

Hur används ordet pessar

  1. Menskoppen är gjord av silikon, naturgummi eller plastmaterial som bärs i slidan där den samlar upp mensflödet. De flesta menskoppar är återanvändningsbara, dessa töms när de är fulla och tvättas med tvål och vatten och efter mensturationen är slut rengörs den genom att kokas för att sedan användas i nästa menscykel. Som mensskydd är den återanvändningsbara menskoppen ett hållbart alternativ, både miljömässigt och ekonomiskt. Vissa menskoppar, som exempelvis av märket Instead, kastas efter användning. Preventivmedlet pessar kan även användas som menskopp. (källa)
  2. Pessar är ett preventivmedel som placeras som en barriär snett inuti slidan eller över livmodertappen, beroende på typ. Eftersom det inte är ett läkemedel, utan en medicinteknisk produkt kallas pessar ofta preventivmetod eller barriärmetod. Pessaret återanvänds och innehåller inte några hormoner och är på så sätt ett förhållandevis miljövänligt preventivmedel. Det är även ett lämpligt preventivmedel om man inte kan eller vill använda hormonella preventivmedel. Pessar är en av de få barriärmetoder som regleras av kvinnan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.