Pesto Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pesto, varianter, uttal och böjningar av pesto

Pesto synonym, annat ord för pesto, vad betyder pesto, förklaring, uttal och böjningar av pesto.

Vad betyder och hur uttalas pesto

Pesto uttalas pesto [pes´to] och är ett substantiv -n.

Pesto betyder:

Ordformer av pesto

Singular

pesto
obestämd grundform
pestos
obestämd genitiv
peston
bestämd grundform
pestons
bestämd genitiv

Pesto är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet pesto

  1. Penne är en slags cylinderformad pasta. Ordet är pluralformen av det italienska penna, som kommer från samma ord på latin, vilket betyder fjäder. I Italien produceras pastan i två huvudsakliga varianter, penne lisce (släta bitar) och penne rigate (fårade bitar), varav den senare har fåror på varje pastabit. Det finns även pennoni som är en bredare variant. Samma eller liknande former kallas även mostacciolo (en slags penne lisce som är mjuk, i konsistensen) och ziti, som är långa, ihåliga stavar som också är mjuka i konsistensen med fyrkantsformade kanter. Det finns en variant av ziti som är skurna i mindre bitar. Det finns även zitoni, som är en bredare variant av ziti. Pastan kokas traditionsenligt al dente och serveras med såser som pesto. Den är även populär i pastasallader. (källa)
  2. Pesto, (av italienska pestare som betyder stöta), även Pesto alla Genovese (pesto från Genua) är en röra med ursprung i norra Italien. Pesto ska, som namnet antyder, stötas i mortel. Ingredienserna är riven parmesanost, vitlök, basilika, pinjenötter och olivolja. Man börjar med att stöta vitlöken med osten och nötterna, sedan det gröna och sist rörs oljan i. Peston kan göras fast till konsistensen eller mer flytande. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.