Pidginengelska Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder pidginengelska, varianter, uttal och böjningar av pidginengelska

Pidginengelska synonym, annat ord för pidginengelska, vad betyder pidginengelska, förklaring, uttal och böjningar av pidginengelska.

Vad betyder och hur uttalas pidginengelska

Pidginengelska uttalas pidgin|engelska och är ett substantiv -n.

Pidginengelska betyder:

Ordformer av pidginengelska

Singular

pidginengelska
obestämd grundform
pidginengelskas
obestämd genitiv
pidginengelskan
bestämd grundform
pidginengelskans
bestämd genitiv

Pidginengelska är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet pidginengelska

  1. Även rent kinesiska, malajiska, hindustanska och portugisiska ord är upptagna i pidginengelskan. Denna blev efterhand nästan oumbärlig som en "lingua franca" för östasiaternas umgänge med européer samt nyttjades även kineser och japaner emellan. Dialektens språkbruk blev ganska stadgat, och den ska inte betraktas som en regellös rotvälska, det finns till och med böcker skrivna på pidginengelska.
  2. Ett genomgående drag hos pidginengelskan är den kinesiska motviljan för, vilken till exempel av red gjort "led", av drunk "dlunk", av cry "clylo" ("-lo" är en tilläggsändelse), av green "kilen". Deklinationer, konjugationer och i allmänhet böjningar undviks, liksom i kinesiskan. Sålunda får he (han) betyda även "hans, honom, henne, de, deras, dem" och så vidare. Pronomen my (min) står även för "jag, mig, vi, vår, oss" och så vidare. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.